Синоптики: Майже місяць на Черкащині триває весна

Синоптики: Майже місяць на Черкащині триває весна З 8 лютого на Черкащині триває весна. Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань. Така помірно тепла погода позитивно впливає на зимуючі рослини. Вегетація у них відбувається поступово.
Зараз погоду Черкащини формують атмосферні фронти з південного заходу. Тому протягом цього тижня характер погоди в нашому регіоні суттєво не зміниться.
Денні температури повітря підвищуватимуться до 5-10 градусів тепла, вночі буде від 0... до +5..., 5 березня очікуємо часом дощ, а 7 та 8 березня в нічні години можливі невеликі морози.
З 9 по 13 березня, в результаті надходження холодного повітря з північної та центральної Росії, температурний фон на Черкащині дещо знизиться – вночі до -3-5..., вдень стовпчики термометрів підвищуватимуться до 3 градусів тепла, проте істотних опадів в цей період не прогнозується.
На більш інтенсивне тепло можна розраховувати в третій декаді березня. Саме тоді аграрії можуть розраховувати на готовність ґрунту до обробітку.
За даними гідрометеорологічних спостережень, малі та середні річки регіону повністю очистилися від льодових утворень, продовжується руйнування льоду на Кременчуцькому водосховищі нижче Черкас. Залишки льоду не мають початкової міцності , тому виходити на лід зараз особливо небезпечно.
04.03.2014 17:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter