Гідрометцентр: На Черкащині холода відступили

Гідрометцентр: На Черкащині холода відступили Блокуючий антициклон, який вже більше 10 діб утримує на Черкащині аномально холодну погоду, починає відступати. Як інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, в другій половині тижня на погоду регіону впливатиме циклон з північного заходу, тому встановиться західно-східний перехід повітряних мас, і на Черкащині пануватиме більш тепле та вологе атлантичне повітря.
Завдячуючи потужному антициклону, минулими днями на Черкащині утримувався аномально-високий атмосферний тиск – 777 мм ртутного стовпчика при нормі цього періоду – 754. Варто зазначити, що найвище значення на Черкащині було зафіксоване у 1977 році і дорівнювало 778 мм ртутного стовпчика.
Морозна погода сприяла замерзанню водойм. На Кременчуцькому водосховищі льодовий покрив суцільний з товщиною 16-20 см, що вважається безпечною товщиною для перебування людини на льоду; на малих та середніх річках – від 5 до 20 см.
За прогнозом, вже 4-5 лютого вдень температура не опускатиметься нижче -1-6º, проте вночі збережуться помірні морози -11-16º. 6-7 лютого вночі -8-13º, вдень 0..-5º. Опадів у цей період не прогнозується.
03.02.2014 15:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter