Савін: Генеральний план Черкас треба максимально наблизити до наявної ситуації в місті

Савін: Генеральний план Черкас треба  максимально наблизити до наявної ситуації в місті Як інформують у Черкаському МВК, понад півтора роки Черкаси мають генеральний план міста. Директор департаменту архітектури, містобудування та інспектування міської ради Артур Савін заявляє, що сьогодні генплан потребує допрацювання.
– Генеральний план міста Черкаси було розроблено понад півтора роки тому і в травні 2011 року він був затверджений рішенням Черкаської міської ради. Оскільки цей важливий документ розроблявся досить тривалий період, нині існують деякі проблеми. Основна з них це – неможливість у повній мірі реалізувати положення генерального плану міста, зокрема, через невідповідність містобудівних рішень теперішньому інвестиційному клімату, планам громади в сфері будівництва та землеустрою. Адже поки він розроблявся, підприємці та інші мешканці міста отримували земельні ділянки, які на нинішній час часто не відповідають генплану міста. Тому зараз поставлено завдання щодо вдосконалення генплану. Нами зібрано 326 пропозицій з його актуалізації, – говорить Артур Олександрович.
За його словами, вже замовлено зонування території міста Харківському проектному інституту, а цього тижня відбулася чергова нарада в управлінні капітального будівництва, на якій було розглянуто питання актуалізації генерального плану, низку конструктивних зауважень і пропозицій.
Як зазначає Артур Савін, відповідно до рекомендацій, узгодження територій, які вже забудовано і на них вже є нерухоме майно, потрібно максимально наближати до так званого опорного плану, тобто до фактично наявної ситуації в місті.
Артур Савін прокоментував наміри щодо благоустрою та будівництва набережної.
– Біля Дніпра ми плануємо зробити пішохідну доріжку, при домовленості із власниками, вона проляже через «Рів'єру» до вул. Жужоми і далі аж до «Бочки». Набережна, безумовно, стане окрасою нашого міста і улюбленим місцем відпочинку як жителів, так і гостей обласного центру, – переконаний директор департаменту.
21.11.2013 13:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter