Тулуб зустрівся зі студентами. І знову Канів, і знову 197-й округ...

Тулуб зустрівся зі студентами. І знову Канів, і знову 197-й округ... Як інформує Черкаська ОДА, 12 листопада Сергій Тулуб із робочим візитом побував у Каневі, де цього дня пройшло «Молодіжне віче» з нагоди Міжнародного дня студента. Під час зустрічі ініціативна молодь обговорила з керівником області перспективи відзначення ювілейних для області дат, зокрема, 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.
На зустріч прибули представники Всеукраїнської студентської ради та Студентської ради при Черкаській ОДА; студенти-стипендіати стипендій Президента України, Верховної Ради України та імені М.С. Грушевського; студенти-переможці міжнародних конкурсів та предметних олімпіад, переможці мистецьких заходів, спортсмени, представники громадських організацій. Указом Президента України створено стратегію розвитку державної молодіжної політики до 2020 року. Тому молодь як рушій громадянського суспільства має бути безпосереднім творцем і учасником державної політики.
«Сьогодні на Черкащині 30 вищих навчальних закладів, у яких навчається 47 тисяч студентів. Це молоді люди, які вже завтра будуть розбудовувати Черкащину та творити її майбутнє. І я переконаний,що це майбутнє буде в надійних руках», – зазначив керівник області, розпочинаючи зустріч. – Підбиваючи підсумки шляху області за 60 років, сьогодні важливо напрацювати «дорожню карту» її розвитку на майбутнє. І роль молоді в цьому – ключова».
Крім того, очільник області запропонував студентській молоді долучитися до роботи Вищої ради митців та новоствореної робочої групи з питань охорони культурної спадщини, яка проведе інвентаризацію кожного об’єкта, що стосується імені Тараса Шевченка.
«Приємно бачити, що влада Черкащини сідає за стіл переговорів зі студентами та хоче співпрацювати з молоддю. Саме таку ідею пропагує всеукраїнська студентська рада. Я бачу, що майбутнє Черкащини – дійсно в надійних руках», – зазначив заступник голови Всеукраїнської студентської ради Ігор Рева. Голова ОДА підтримав пропозицію Ігоря провести у Каневі навесні наступного року засідання всеукраїнської студентської ради.
Голова студентського наукового товариства Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини Лариса Сауляк зазначила, що завдяки реалізації соціальних ініціатив Глави держави та послідовній підтримці молоді обласною владою, кращі студенти внз мають змогу зміцнювати та поглиблювати свої знання за кордоном, зокрема, в Польщі, Франції, США тощо, і при цьому подорожувати. За її словами, цей напрямок сьогодні необхідно ще більше розвивати та популяризувати.
Обговорили на Молодіжному віче і питання туристичної привабливості регіону. Зокрема, голова ОДА зазначив, що Черкаський край багатий на пам’ятки, що пов’язані з історією області та держави в цілому, і сьогодні їх доцільно об’єднати в туристичні маршрути. Представники студентства запевнили, що долучаться до розвитку туристичної галузі області. Тим більше, що така можливість у них відтепер з’явилася: під час зустрічі студентам-гуманітаріям, зокрема, філологам та історикам, було запропоновано проходити практику саме в Канівському музеї Тараса Шевченка.
У виступах студентів звучали й досить оригінальні думки. Зокрема, всіх присутніх зацікавила пропозиція щодо створення відеороликів про Черкащину для популяризації їх в мережі Інтернет. Сергій Тулуб підтримав цю ідею та наголосив, що Черкащина за досить короткий час змогла стати розвиненим аграрним краєм, що є заслугою багатьох наших земляків. Тому сьогодні потрібно створювати якомога більше відеоматеріалів, документальних фільмів, які б розповідали про життя і працю таких людей.
Висловили студенти й пропозицію щодо можливості проходження стажування в облдержадміністрації з подальшим працевлаштуванням. Голова ОДА підтримав таку ініціативу та запропонував скласти список бажаючих і пообіцяв особисто передати його «кадровикам» облдержадміністрації та Адміністрації Президента.
«Я відчув, що ви щиро вболіваєте за долю Черкащини. Такі зустрічі дають можливість владі почути нові ідеї та пропозиції, а вам – можливість їх висловити», – звернувся до студентів, завершуючи зустріч, Сергій Тулуб.
13.11.2013 10:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter