Суд над "волюнтаристом Одаричем": екс-головний художник Черкас тюрми Одаричу не бажає, але хоче сказати: "Ти неправильно робиш"

Суд над "волюнтаристом Одаричем": екс-головний художник Черкас тюрми Одаричу не бажає, але хоче сказати: "Ти неправильно робиш"Як інформує прес-служба вільних демократів, у Києві триває суд по звинуваченню екс-мера Черкас Сергія Одарича в перевищенні службових повноважень. Анатолій Депутат і Юрій Борисов вимагають у служителів Феміди покарати Сергія Одарича, який «ламав їх через коліно». Звільнив, щоб поставити на їхні місця своїх людей. Про це екс-очільник освіти та колишній головний художник міста говорили в Шевченківському суді столиці. Там якраз закінчили допит потерпілих у справі екс-мера. Сам Сергій Одарич називає їхні покази плутаними. Він переконаний: суд усе це бачить. Прокуратура закидає колишньому міському голові незаконне звільнення шістьох працівників міськвиконкому й невчасне поновлення їх на посадах.
Колишній головний художник міста зізнається: у судових тяжбах із екс-мером не має жодної матеріальної зацікавленості. Мовляв, прийшов на суд, аби сказати Одаричу, що він про нього думає.
Юрій Борисов, потерпілий: «Я ні грошей не вимагав, ні тюрми йому не бажаю, але треба казати: «Ти неправильно робиш». Тому що, коли будемо мовчати, будемо й жити так».
А от інший потерпілий, колишній очільник освіти Анатолій Депутат, навпаки вимагає відшкодувати матеріальну й моральну шкоду за своє звільнення. Каже: зазнав гонінь і цькувань від колишнього міського голови, бо на виборах 2006-го підтримував його опонента – Анатолія Каленчука. Через це Одарич нібито шукав способи прибрати Депутата з освітянського крісла. Привід знайшовся. Сумний. В одній зі шкіл міста від менінгіту померли 2 дітей.
Анатолій Депутат, потерпілий: «Проведено абсолютно неправильне розслідування, упереджене, з очікуваним уже результатом, що мене треба звільнити. Привід який? Директор школи видає наказ про призупинення навчання у школі на 2 дні, а я на цьому листі тільки пишу одне слово: «Погоджено». Я погоджуюся з думкою цього колективу й батьками. Це мені інкримінували як перевищення повноважень».
Анатолій Депутат ходить по судах уже більше шести з половиною років. Каже: звільнення добряче вдарило по його репутації. Всі ці літа чоловік фактично сидить без роботи. Колишній міський голова переконаний, що той сам винен.
Сергій Одарич, обвинувачуваний: «Ми сьогодні були свідками десятків таких епізодів, коли потерпілий свідчить одне, потім сам же суперечить собі. Коли ще ставлять запитання, то ще третю версію видає. Яскравий приклад – пан Депутат. Розказував, що я порушував закон, запроваджуючи якусь батьківську плату, потім сказав, що міська рада не пустила, бо там потужне лобі було. Потім виявилось, що це було в період попереднього міського голови пана Волошина. І таких речей досить багато».
Екс-мер упевнений: усі звинувачення розвіються на наступному етапі судових баталій – допиті свідків.
11.11.2013 13:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter