Вищий адмінсуд визнав, що гроші за оформлення закордонного паспорта здирають законно

Вищий адмінсуд визнав, що гроші за оформлення закордонного паспорта здирають законно Вищий адміністративний суд України визнав законними платежі при оформленні закордонного паспорта.
Як повідомляє Державна міграційна служба, відповідне рішення суд ухвалив 17 вересня, повністю задовольнивши касаційну скаргу Міграційної служби у Запорізькій області.
Відтак ВАСУ скасував постанову Дніпропетровського апеляційного адмінсуду від 19 лютого 2013 року у справі за позовом мешканця Запорізької області Ж. (Руслана Жирова - ред.) з питань оплати послуги з оформлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон та залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким заявнику було відмовлено у задоволенні позову.
Основною вимогою позивача було оформлення паспорта для виїзду за кордон зі сплатою лише 170 грн. (державне мито), тоді як постановами Кабінету міністрів передбачено сплату, окрім державного мита, вартості адміністративної послуги та вартості бланку паспорта.
"Суд підтримав позицію Державної міграційної служби України та поставив логічну крапку у суперечках з приводу обов’язкових платежів при оформленні закордонних паспортів", - повідомляє прес-служба Державної міграційної служби.
За даними Відділу централізованого оформлення паспортів, оформлення закордонного паспорта у термін до 30 календарних діб коштує загалом 377 грн. 15 коп., а у термін 10 робочих діб – 634 грн. 30 коп.
Українська правда
18.09.2013 12:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter