Черкаська міськрада підтримала петицію проти забудови Замкового узвозу

Як інформує Дзвін, на сесії Черкаської міської ради депутати підтримали петицію про заборону забудови Замкового узвозу. “За” проголосувало 30 депутатів.

У грудні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко показав жителям міста, як може виглядати Замковий узвіз після того, як будівельна компанія «Надія» зведе там нові будинки та відреставрує старий, так званий будинок з грифонами.

Проте частина містян та громадських активістів виступила проти забудови. Зокрема було зібрано голоси під петицією, в якій вимагали зупинити процес забудови та провести громадські слухання.

Після голосування, у коментарі Суспільному секретар міськради Юрій Тренкін зауважив, що петицію депутатський корпус підтримав, однак що буде далі із Замковим узвозом, прогнозувати він не береться:

“Петиція набрала рекордну кількість голосів. Це говорить про те, що громада має своє бачення щодо призначення цієї земельної ділянки. Ми як депутати повинні чути людей і виконувати їхню волю. Тож сьогодні, на мою думку, це було не голосування депутатів, а волевиявлення громади. Ця петиція не відповідає вимогам чинного законодавства, бо сесія міськради не повноважна видавати чи скасовувати містобудівні умови. Тому прийняття цього рішення має рекомендаційний, декларативний характер. Маю надію, що керівник департаменту відреагує відповідно до голосування депутатів та волевиявлення містян”.

Кіндрат Булавін
Провінція
20.01.2022 17:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter