Автопробіг на ретро-автомобілях відбувся в Каневі на Тарасовій горі

Як інформують у міськраді Канева, стартував міжнародний марафон раритетних автівок «Марафон Дружби та Миру — Україна в ралі Монте-Карло VI United Super Special Race», присвячений 30-річчю Незалежності України та підготовці до ралі в Монте-Карло. Його учасники планують проїхати 3000 км відвідавши 30 міст України, Молдови та Румунії. А вже цієї суботи українські автомобілісти «Відродженого Київського Клубу» розпочали свій маршрут з Умані та продовжили його, завітавши до Канева.

Під час зустрічі учасники перегонів розповіли про підготовку до «Марафону Дружби та Миру — Україна в ралі Монте-Карло VI United Super Special Race» та ділилися планами на майбутнє.
Автопробіг на ретро-автомобілях відбувся в Каневі на Тарасовій горі

- Україні у 2022 році вперше випаде унікальний шанс представити свої автомобілі на ралі в Монте-Карло, тож ми ретельно готуємося до цієї події. Вже повністю відреставровано та укомплектовано автівки, які будуть брати участь у змаганнях. Організатори міжнародного ралі навіть присвоїли стартові номери 402 та 403 для ЗАЗ 966 та ЗАЗ 965 відповідно, – розповідає президент національної ліги «Золоте кермо України», віце-президент по спорту «Відродженого Київського клубу автомобілів» Роман Щипков. – До Монте-Карло також поїде і жіночий екіпаж. Ми готуємо для дівчат «Запорожець» жовтого кольору, однак склад екіпажу поки тримаємо в секреті.

Біля підніжжя Тарасової Гори команда автомобілістів влаштувала виставку автівок та перегони, які учасники марафону назвали «Підйом до Тараса». Всього участь у автозмаганнях взяло 5 автомобілів: «вухастий запорожець» ЗАЗ-966, «Мерседес», «Рено», «Пежо» та «Волга». До параду також приєдналися і місцеві власники ретро-автівок. Старт на одному з заїздів у перегонах, на прохання організаторів, давала Тетяна Жівотова. До слова, вона підтримала добру традицію, започатковану організаторами марафону та «відмітила» наше місто, написавши на даху автівки-учасниці ралі в Монте-Карло ЗАЗ 966 слоган «Канів - місто сили!».

По завершенню змагань у музеї Шевченка відбулося урочисте нагородження переможців. Їх обирали за двома критеріями: дотримання правил безпечного руху та швидкість подолання дистанції. Головний приз – Кубок Гран-прі від Канівського міського голови за бездоганне дотримання правил безпеки під час дорожнього руху отримав пілот автомобіля «Рено» Ростислав Щипков. Далі дипломами та медалями нагороджували тих учасників, які змагалися саме на швидкість за результатами заїздів. Так, перше місце заслужено виборов Анатолій Родівілов («Мерседес»), друге місце посів житель Канева Олександр Вербіцький («Пежо»), третє місце також дісталося канівцю Ігорю Сухобрусу («Волга»), четверте – Роману Щипкову (ЗАЗ 966), п’яте – Ростиславу Щипкову («Рено»).
18.06.2021 14:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter