Ніхто не вірить Риджанічу: прокуратура й міліція "засипають" запитами Департамент ЖКГ Черкаської мерії

Ніхто не вірить Риджанічу: прокуратура й міліція "засипають" запитами Департамент ЖКГ Черкаської мерії У Черкаському МВК скаржаться на підвищений інтерес правоохоронних органів до роботи Департаменту ЖКГ.
За останні два місяці правоохоронні органи (міліція та прокуратура, як обласна, так і міська) звернулися до Департаменту житлово-комунального комплексу з приводу доріг, ремонтних робіт тощо 24 рази, повідомляє прес-служба Черкаського МВК.
Фактично запити з вимогами надати документи, провести виїмки договорів, проектів, надати пояснення та інше надходили кожного третього дня. Зокрема з приводу доріг прокуратура міста зверталася вісім разів, перевірки прокуратури міста – чотири рази, запитів від УМВС – 8, запитів від прокуратури Черкаської області – 4.
— Прокуратура і міліція останнім часом активно взялися за перевірки ремонту доріг. Майже щодня надходять звернення і запити. Працівникам департаменту, як і мені, доводиться годинами проводити в прокуратурі, надаючи одні й ті ж самі пояснення. Замість того, щоб організовувати прибирання міста після зими, складати плани ремонтів, керувати галуззю, ми вимушені писати пояснення, копіювати документи, відповідати на запити. Усі запити стосуються якості і площ ремонтних робіт, які ми проводили торік. У якості робіт ми не сумніваємося, — зазначив директор Департаменту ЖКК Олександр Риджаніч.
Нагадаємо, торік за кошти міського бюджету були капітально відремонтовані сім основних транспортних магістралей міста: Смілянська, Хрещатик, частково Гагаріна, Благовісна, Ільїна, Котовського, Чорновола, проспект Хіміків.
Олександр Риджаніч, зазначив, що усі дороги, які реконструювали торік, успішно «перезимували». Мерія має претензії до підрядника лише по кількох ділянках. А саме:
- на розі вул. Котовського та Ільїна. Причина у тому, що нижній шар на цій ділянці робився іншою підрядною організацією у 2011 році. Це вплинуло на якість ЩМА. Новий підрядник готовий переробити цю ділянку вулиці;
- на вул. Смілянська в районі м’ясокомбінату. Причина в тому, що на місці, де раніше проходили залізничні колії, відбулося просідання ґрунту. Весною планують зняти асфальт, підсипати основу і переукласти заново.
Решта ж доріг, які капітально ремонтувалися торік, перебувають у нормальному стані.
Минулого тижня за черговим запитом прокуратури міста розпочалася перевірка якості проведених дорожніх робіт у Черкасах. У першу чергу міську прокуратуру цікавили обміри відремонтованих площ та якість укладеного ЩМА. Цього разу зрізи і майбутні дослідження проводитиме лабораторія «Облавтодора» - підприємства, яке відповідає за стан доріг в Черкаській області.
Представники прокуратури, КРУ, департаменту ЖКК, фірми «Аерошляхбуд» і КП «ЧЕЛУАШ» виїхали на перевірку. На кожній вулиці, яка торік капітально ремонтувалася, проводилися зрізи. Як пояснив Олександр Риджаніч, за проектом товщина ЩМА має складати 4 см (допускається зменшення або збільшення на 10%). На деяких ділянках, як-то проспект Хіміків, вулиця Благовісна, Гагаріна, шар ЩМА складав понад норму в 4 см. В інших місцях (Ільїна, Хрещатик, Енгельса) – в межах проектних цифр.
Однак під час перевірки на вул. Хрещатик зламалося устаткування, завдяки якому проводили зрізи. Тож заміри довелося перенести на кілька тижнів. Однак ще триває перевірка КРУ.
У мерії сподіваються, що ці «позапланові» перевірки не завадять комунальникам цього року вчасно розпочати і продовжити роботи з капітального ремонту доріг.
04.03.2013 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter