6 травня на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ вийде перша серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус»

6 травня о 19:55 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ в ефір вийде перша серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус». Глядачі всіх регіональних телеканалів Суспільного побачать її 9 травня о 19:45.
6 травня на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ вийде перша серія проєкту журналістських розслідувань «Лакмус»

До ефіру готують вісім серій розслідувань. Проєкт обрано до реалізації на відкритому конкурсному відборі «Створюй з Суспільним. Розслідування». Загалом у травні телеглядачі Суспільного побачать прем’єри шести телевізійних проєктів розслідувань.

«Цього року в нас 6 найкращих команд розслідувачів з усієї країни. З юридичною експертизою нам допомагає Інститут розвитку регіональної преси. Впевнена, що ми отримаємо цікаві матеріали, які пожвавлять інформаційні простори як в регіонах, так і на національному рівні», — розповіла генеральна продюсерка регіонального мовлення Марія Фрей.

«Для Черкаської філії Суспільного — це перший досвід співпраці з колегами у створенні програм. Вірю, що він буде продуктивним, бо нас об’єднує не лише якась спільна ціль, а й підходи, — каже продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Це стосується дотримання і журналістських стандартів, і певних візуально-технічних вимог до контенту. Нині на Черкащині жодна з телекомпаній не знімає програми журналістських розслідувань, то ж це буде ексклюзивний телепродукт. А зважаючи на теми, які обрав продакшен, "Ламус" має шанси зацікавити не лише місцеву аудиторію. Відтак чекатимемо на фідбек».

Про локальні проблеми, корупційні порушення широкому загалу розповідатиме команда під керівництвом Єлєни Щепак. Журналісти вже мають досвід розслідувань злочинів чиновників. Раніше ці розслідування друкувалися у текстовому форматі.

«У розслідуваннях “Лакмусу” ми демонструємо, як корупція у різних сферах життя негативно впливає на суспільно важливі речі. Зловживання на харчуванні у дитячих садочках, безкарність чиновників-корупціонерів, ремонт доріг за завищеними цінами — на жаль, подібні історії є типовими не лише для Черкас, а й для інших міст України. Наша ціль — не просто висвітлити проблему, а й розповісти, як громадяни можуть впливати на її вирішення. Адже саме небайдужість людей та їхня активна громадянська позиція часто є каталізатором для подолання корупції в органах влади», — розповідає Єлєна Щепак.
05.05.2021 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter