У Смілі точаться суперечки навколо перейменування вулиць

Як інформує Сміла.ua, на постійній комісії з питань місцевого самоврядування депутат Олександр Ткаченко запропоновував провести додаткове опитування серед жителів тих вулиць, які збираються перейменовувати. Смілянам пропонується відповісти всього на три запитання, зокрема, яка назва вулиці більше імпонує: стара, нова чи якась альтернативна? Чи виникнуть якісь складнощі у зв’язку із зміною назви вулиць?

Пропозиція провести додаткове опитування мешканців викликана тим, що багатьом жителям вулиці Мазура не подобається перейменування їхньої вулиці. Вони вважають, що Мазур зробив для Сміли набагато більше, ніж Валентин Отамановський, на честь якого хочуть перейменувати вулицю.

На депутатській комісії були присутні члени робочої групи з перейменування вулиць. Вони категорично проти додаткових опитувань, тому що громадські слухання на цю тему вже відбулися у 2018 році, найближчим часом збираються перейменувати 53 вулиці, треба виконувати Закон України про декомунізацію і змінювати назви вулиць. Активні жителі міста знають про громадські слухання. А саме рішення про перейменування приймається на сесії депутатами, комісія і робоча група тільки рекомендують змінити назву.

Секретар міської ради Юрій Студанс зазначив, що проблема в тому, що 80% жителів вулиць і не в курсі, що були якісь громадські слухання та дізнаються про перейменування їхньої вулиці вже по факту. Тому треба проводити опитування, щоб кварткоми чи голови ОСББ могли поспілкуватися з жителями вулиць і дізнатися їхню думку.

Незабаром збираються перейменувати провулок Ростовський на Василишина.
22.02.2021 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter