У Черкасах вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

Як інформують у Черкаській ОДА, 20 лютого біля пам’ятника “Борцям за волю” черкащани вшанували Героїв Небесної сотні.

Запалили вогні пам’яті учасники Майдану та АТО, представники обласної та міської влади, небайдужі черкащани.
У Черкасах вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

– Сім років тому відбулися події, які не залишили байдужими жодного українця. І сьогоднішній день завжди символізуватиме, якою ціною дістається свобода. Це нагадування про те, що у нас немає іншого вибору: в ім’я пам’яті Героїв Небесної Сотні ми маємо зробити для своєї країни максимум, – сказав голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

Серед Героїв Небесної Сотні – 7 черкащан:

Горошишин Максим Максимович. Народився 14 квітня 1989, в с. Басань, Пологівський район, Запорізька область, проживав в с. Грушківка Кам’янського району на Черкащині. Похований у рідному селі. Загинув 18 лютого 2014 року під час сутичок на Інститутській вулиці поблизу урядового кварталу. Отруївся газом від гранати. Помер у лікарні.

Сергієнко Василь Миколайович. Народився 23 квітня 1956, в м. Корсунь-Шевченківський, український журналіст, поет, соціолог, громадський діяч. Невідомі проникли у двір будинку, де жив Сергієнко, де побили та викрали його власника. Наступного дня тіло Сергія було знайдено за 15 км від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань. Помер 4 квітня 2014. Похований у Корсунь-Шевченківському на Черкащині.

Смоленський Віталій Віталійович. Народився 5 жовтня 1984, в с. Фурманка, Уманський район, Черкаська область. Жив та працював у Києві. У нього залишилось двоє маленьких дітей. Загинув 20 лютого 2014 року на подвір’ї біля Михайлівського собору. Похований у рідному селі.

Пасхалін Юрій Олександрович. Народився 18 січня 1984, в с. Носачів, Смілянський район, Черкаська область. Закінчив школу у Смілі. Був вихованцем школи олімпійського резерву в Харкові, займався штангою. Отримав три вогнепальні поранення в спину та одне пневматичне поранення, першу допомогу було надано в Будинку профспілок. Після підпалу будинку його евакуювали до 18-ї лікарні на бульварі Тараса Шевченка, проте врятувати його не вдалося. Загинув 19 лютого 2014 року. Похований у рідному селі.

Чернець Віктор Григорович. Народився 27 травня 1977, в с. Подібна, Маньківський район, Черкаська область. Мав двох дітей. На трасі Одеса — Київ жителями Маньківки й Умані біля села Подібна був встановлений блок-пост на дорозі, аби перешкодити «тітушкам» та спецпризначенцям дістатися до столиці. Водій невстановленого джипа, який пробивав дорогу внутрішнім військам, на шаленій швидкості 19 лютого на смерть збив 37-річного мешканця села Подібна.

Паращук Юрій Григорович. Народився 1 липня 1966, в м. Тальне, Черкаська обл. Мав сина від першого шлюбу та дві прийомні доньки. На час подій Євромайдану працював столяром у Харкові. Убитий 20 лютого 2014 року від пострілу з даху на Інститутській вулиці. Похований у Тальному.

Саєнко Андрій Степанович. Народився 26 жовтня 1962 в м .Сміла, Черкаська область, афганець, громадський активіст, підприємець. Був бійцем Сьомої сотні Самооборони. Загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера. Похований на Інтернаціональному кладовищі у м. Фастів.
22.02.2021 10:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter