Охорона фірташівського "Азоту" намагалася "виключити" знімальну групу ТВі

Охорона фірташівського "Азоту" намагалася "виключити" знімальну групу ТВіЖурналістам ТВі заборонили знімати загальний план підприємства "Азот", що є власністю Дмитра Фірташа. Погрожували арештом, повідомляє gazeta.ua.
"Ми приїхали в Черкаси, бо ми готуємо репортаж про те, чому не можна було визначити переможця на окрузі в Черкасах. Оскільки пані Жуковська очолює товариство "Азот", ми хотіли зняти загальні плани, логотип підприємства. Коли навели відеокамеру на вхід, вийшло двоє чоловіків й почали трясти камерою, мовляв, не можна тут проводити зйомку, бо це приватна територія. Я пояснив, що це тротуар, який належить всій громаді, - розповів журналіст Максим Савчук. - Почали відтісняти, один з них погрожував, що на три години арештує. Ми мирно відходили в бік дороги аргументуючи це тим, що дорога - це точно власність громади. Чоловік ішов, як термінатор на нашого оператора. Вони поводилися як відверті бики. Один накинувся з погрозами, змушував стирати все, що ми записали, заламав руки. Я встиг вихопити техніку й сховати її в машині".
"Змушували стерти, інакше нас обох "виключать". При чому повторювали це кілька разів", - зауважив оператор Антон Квітень.
Знімальну групу змусили від'їхати з місця, де вони припаркувалися, пояснивши, що тут паркувальні місця для начальства.
"Хіба в нас є правила дорожнього руху, які обмежують паркування для конкретної людини?" - риторично запитав Максим.
Хлопці викликали міліцію та склали протокол про порушення їхніх журналістських прав відповідно до статті 171 Кримінального Кодексу України.
05.02.2013 12:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter