У Черкаській області половина запланованих площ вже засіяна озиминою (відео)

50 відсотків від запланованих під озимину площ області вже засіяли пшеницею, житом та ячменем. Про це Суспільному розповів заступник начальника Управління агропромислового розвитку області Іван Точений.

За його словами, фермери вийшли в поле із запізненням, оскільки чекали дощів. Зараз же працюють і вдень і вночі, щоб встигнути, доки в ґрунті достатньо вологи.

За словами директора агропідприємства Ігоря Кропивника, нині осінні польові роботи на етапі завершення, озимими засіяли 450 Га.

"Сподіваємося, що посіви зійдуть вчасно і до зими накопичать сили та поживні речовини. Якщо ж осінь буде затяжною, то, можливо, доветься лікувати посіви від хвороб", – зазначив він.

Зі слів Ігоря Кропивника, для кожного поля є свої норми, тож необхідно дотримуватись усіх технологій, оскільки виправити помилку неможливо.

Окрім озимої пшениці, на Черкащині вирощуватимуть жито, ячмінь і ріпак. За словами Івана Точеного, останні кілька років Черкащина – лідер з урожайності і продовольчого дефіциту можна не боятися.
06.10.2020 16:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter