У міськраді Черкас обговорили запровадження заходів з енергоефективності в ОСББ

У міськраді Черкас обговорили запровадження заходів з енергоефективності в ОСББ Як інформують у міськраді Черкас, в приміщенні міської ради відбулася зустріч представників громадської спілки «Асоціація ОСББ «Наша спільна справа», ПП ТОП-ІНФОРМ, яка надає послуги з енергоаудиту, та представників структурних підрозділів Черкаської міської ради. Під час неї обговорили перспективи та переваги запровадження заходів з енергоефективності для багатоквартирних будинків і, зокрема, ОСББ.

«Наша асоціація проводить роз’яснювальну роботу серед тих будинків, в яких вже є ОСББ, також ми допомагаємо тим будинкам, в яких ще не створене ОСББ з приводу співпраці із Фондом енергоефективності, з приводу програми «Енергодім», і говоримо про те, що кожен будинок, у якому створене ОСББ, може взяти участь у цій програмі і зробити енергоефективні дії в своєму домі, щоб зменшити енергозатрати у будинку і підвищити комфорт проживання у ньому», - розповіла Тетяна Іванюк, заступник ГС Асоціація ОСББ «Наша спільна справа».

Одним з підприємств, яке надає послуги з енергоаудиту та співпрацює з Фондом енергоефективності, є ПП ТОП-ІНФОРМ. Вони розповіли присутнім про свою діяльність.

«Проведення енергетичного аудиту є першим кроком для зменшення видатків для споживання енергоносіїв і дозволяє з’ясувати, скільки можна зекономити енергоносіїв, і як цього можна досягти», - говорить керівник підприємства Богдан Ободовський.

Провести енергоаудит та заходи з енергоефективності ОСББ можуть у співпраці із Фондом енергоефективності шляхом співфінансування в межах програми «Енергодім». За рік дії цієї програми було затверджено 200 заявок по всій Україні, з них сім – черкаських ОСББ.

Учасники зустрічі дійшли спільного висновку, що потрібно проводити більш широке пропагування програми «Енергодім», щоб нею скористалися якомога більше об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з Черкас.
22.09.2020 09:35
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter