З 1 жовтня в Україні вилучають з обігу монети в 25 копійок та банкноти старих зразків

Із першого жовтня монети 25 копійок та банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року, перестануть бути платіжним засобом в Україні та ​будуть вилучені з обігу​.

Про вилучення з обігу 25 копійок та застарілих банкнот
Монети 25 копійок перестануть бути платіжним засобом в Україні та вилучать з обігу з першого жовтня 2020 року. Тобто ними не можна буде розраховуватися за товари чи послуги. Зараз 25 копійок не розмінюються через вилучення з обігу монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, що відбулося торік. Завдяки їх вилученню з обігу ця проблема вирішиться.

Банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року, перестануть бути платіжним засобом в Україні та вилучать з обігу з 1 жовтня 2020 року. Тобто ними не можна буде розраховуватися за товари чи послуги. Надто велика різноманітність банкнот і монет призводить до плутанини в гаманцях та зайвого часу під час здійснення розрахунків.
З 1 жовтня в Україні вилучають з обігу монети в 25 копійок та банкноти старих зразків

Громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти ці монети та банкноти упродовж наступних трьох років:

– упродовж першого року з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2021 року включно – в усіх відділеннях українських банків;

– упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу – до 30 вересня 2023 року включно – у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзенбанк Аваль, ПУМБ).
02.09.2020 18:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter