Працівники "Черкаситеплокомуненерго" зафарбовують написи місцевих наркодилерів на стінах та парканах

Написи з електронними адресами та назвами сторінок у соцмережах та месенджерах, через які продають наркотичні речовини, отруюють життя не лише громадським активістам, батькам підлітків і педагогам, а черкаським комунальникам. Такі написи регулярно з’являються на парканах та стінах центральних теплових пунктів, котелень «Черкаситеплокомуненерго». Працівники підприємства затято борються з ними та щиро зізнаються — їх це вже допекло. Однак інших варіантів, як ходити слідом за «писаками» і замальовувати їх творчість, у працівників підприємства немає.

— Ми не хочемо бути співучасниками злочину. Вони малюють «продаж наркотиків», а ми зафарбовуємо — така наша доля, — ділиться директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

— Охочі продемонструвати свій рівень освіти та світогляд на паркані були завжди, але останніх років три-п’ять серед написів, графіті та інших «художеств» з’явилися оці електронні адреси, через які продають наркотичні засоби. Зловити тих хто це робить практично не можливо, вони балончиком через трафарет в раховані секунди наносить напис та й тікають, — розповідає про пошесть начальник служби транспортування теплоенергії КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Сергій Дубина.
Працівники "Черкаситеплокомуненерго" зафарбовують написи місцевих наркодилерів на стінах та парканах

Усього у підприємства 81 центральний тепловий пункт, з яких лише п’ять недоступні стороннім, решта піддаються безперервним атакам графітистів та наркоторговців.

— Найбільше пишуть на пунктах у центі міста, мікрорайоні Казбет, на Луначарці та в Південно-Західному районі. Зокрема, за адресами Хрещатик 130, Шевченка 132, Смілянська, 2 — вже по другому колу цього року замальовуємо ці написи. Їх з однаковою інтенсивністю наносять практично в усіх мікрорайонах міста, але переважно на пунктах та парканах у людних місцях, прохідних дворах, де ці написи може побачити велика кількість перехожих, — аналізує начальник дільниці №6 КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» Валерій Механіков.

Зрозуміло що такі художества допікають на підприємстві, адже тут вимушені відривати працівників від важливішої роботи та направляти на зафарбовування настінних написів. Часто бригада ще не встигла зібрати інструмент, як на щойно пофарбованих та побілених стінах з’являються нові написи. Окрім зусиль підприємство на ці роботи витрачає й кошти, які краще було б спрямувати на більш потрібні речі. Однак така наполеглива робота не залишитися без результату: чим менше дітей та підлітків побачить таки написи, тим менше спокуси у них стати на хибний шлях.
05.08.2020 12:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter