У Черкаській ОДА привітали журналістів з професійним святом та відзначили переможців у щорічних номінаціях

Сьогодні голова Черкаської ОДА і голова Черкаської облради вітали журналістів до завтрашнього професійного свята – Дня журналіста. Про це інформує Прочерк.

У рамках вітання відбулося нагородження переможців в таких номінаціях:

“Черкащина incognita”: 1 місце – телекомпанія «Умань», 2 – «Черкаський край», 3 – видання «Вичерпно».

“Герої, які живуть поруч”: 1 – ПП «Медіацентр «Надросся», 2 – «Уманська зоря», 3 – «Вичерпно».

“Громадянське суспільство”: 1 – Суспільне. Черкаси, 2- сайт 18000, 3 – «Надросся».

“Кращий журналіст року”: ним став Роман Кирей, який представляє редакцію «Черкаський край».

Голова ОДА Роман Боднар говорить про якість журналістики, що частина суспільства не готова до складних і серйозних матеріалів, мовляв, люди більше ведуться на жовту пресу.

– Маємо допомагати журналістам, які не скочуються до жовтої преси, намагаються підштовхнути суспільство до аналізу, якщо хочемо сформувати справжнє громадянське суспільство. Журналістам, які дотримуються високих стандартів фінансово важко втриматися, – сказав він і подякував за роботу, за те, що інколи журналісти терплять в’ялу реакцію суспільства на гострі матеріали.

– Ви надихаєте людей на вчинки. Не даєте скочуватися в царину шаблонного мислення! – сказав Роман Боднар.

Голова облради Анатолій Підгорний додав, що радий вітати журналістів, каже, це люди що бачать причинно наслідковий зв'язок краще, ніж все суспільство. Зауважив, як прийшов на посаду, глибше став стежити за ситуацією в країні.

– Люди, які досягли високих посад і є вихідцями з журналістики, зі сфери медіа, то вони є взірцем по висвітленню думки, по відстоюванню позицій. Суспільство прогресує. Журналістика теж рухається вперед, читаємо як журналісти ведуть блоги, власні сторінки, висвітлюють зміни в суспільстві. Це досить цікаво, – зазначив він і побажав хороших результатів роботи та спільно всім служити на розвиток Черкащини.

Тетяна Калинівська, редактор «Черкаського краю» і очільниця обласного осередку НСЖУ нагадала, що цьогоріч день журналіста проходить під гаслом «Журналісти важливі».

– Зараз важко переоцінити роль журналіста. Я хочу попросити тут присутню владу домогтися публічного звіту поліції у справі по вбивству нашого черкаського журналіста Вадима Комарова. Самотужки ми зробити цього не можемо. У нас за період незалежності 4 вбитих черкаських журналіста, – наголосила Тетяна Станіславівна.

Колишній багаторічний очільник телекомпанії «Рось», а нині – телеканалу «Ільдана» Михайло Калініченко побажав владі бути відкритою, «бо це чи не найголовніший чинник розвитку суспільства».

– Атмосфера у стосунках з владою не має бути дружня, але має бути принципова, чесна і порядна, – зауважив Калініченко, і його підтримали колеги.
05.06.2020 16:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter