Власниці магазину "Міні Мода", яка пікетувала Черкаську ОДА через неможливість погасити банківський кредит, запропонували зручні умови погашення

Як інформують у Черкаській ОДА, зручні умови в межах укладеної додаткової угоди мають задовольнити обидві сторони. Про вигідні, запропоновані сьогодні АТ «Райффайзен Банк Аваль» умови кредитування повідомила Галина Капітон, яка третю добу пікетує під ОДА. Власниця магазинів Міні Мода", нагадаємо, від 5 травня оголосила голодування під обласною адміністрацією через “кредитний карантин”. Із відповідною заявою вона звернулась до голови ОДА, а також керівництва центральних органів. Зокрема, з проханням допомогти вирішити проблему щодо погашення кредиту в банку, зважаючи на карантинні умови.
Власниці магазину "Міні Мода", яка пікетувала Черкаську ОДА через неможливість погасити банківський кредит, запропонували зручні умови погашення

Про умови, запропоновані банком, розповіла пані Галина під час розмови із заступником голови ОДА Романом Карманніком та журналістами.

Як зазначив Роман Карманнік, у період карантинних обмежень малих і середніх підприємців підтримують в межах встановлених програм. Відповідно Національний банк України рекомендував банкам увести особливий пільговий період обслуговування кредитів на період дії карантину для населення та бізнесу (детальніше ТУТ).

– Національний банк рекомендував. Утім можуть виникати й форсмажорні обставини, – зазначив пан Роман. – У таких випадках є механізми та алгоритми, які реальні для застосування. Це залежить від конкретної ситуації. У цілому ж варто усвідомлювати, що банки не зацікавлені банкрутити підприємців, які брали в них кредити. І, як правило, відшуковують варіанти виходу із критичних ситуацій.

Роман Володимирович також зауважив, що обласна влада допомогла зкомунікувати підприємиці з працівниками банкової установи. Відповідно заяву, яку спрямувала жінка до ОДА, розглянули, пропрацювали з центральною дирекцією банку «Аваль»:

– Сьогодні пані Галину запросили у відділення черкаського банку, щоб укласти додаткову угоду на тих умовах, які задовольнять обидві сторони. За повідомленням фахівців банкової установи, це такі умови, стосовно кредитних канікул, що дозволять підприємиці вийти зі складної фінансової ситуації, зокрема зберегти свою підприємницьку справу та відшкодовувати в подальшому тіло кредиту.

За словами пікетувальниці, зустріч із банківцями пройшла вдало. Однак проект пропозиції достеменно вивчать разом із юристом, що їй допомагає нині безкоштовно. Йдеться, зокрема про зручні відсотки на відповідний період. Допоки ж остаточно вирішиться проблема, Галина Капітон планує залишатись під ОДА.
08.05.2020 10:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter