Прокуратура виявила порушення в роботі Черкаського слідчого ізолятору

Прокуратурою Черкаської області проведено комплексну перевірку в ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» щодо дотримання конституційних прав ув’язнених і засуджених на належні умови тримання, медико-санітарне та матеріально-побутове забезпечення, а також режимних вимог.

Установлено, що в діяльності зазначеної установи попереднього ув’язнення продовжують мати місце порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Кодексу цивільного захисту України, Законів України «Про попереднє ув’язнення», «Основи законодавства України про охорону здоров’я», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та інших нормативних і підзаконних актів. Зокрема, під час зазначеної перевірки виявлено порушення в частині додержання режимних вимог, технічного облаштування вказаної установи, неналежного матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення спецконтингенту.

З метою усунення виявлених порушень, прокуратурою області на адреси керівників ДУ «Черкаський слідчий ізолятор» та філії ДУ «Центр охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України» в Черкаській області внесено акти прокурорського реагування, які на цей час перебувають на розгляді.
14.02.2020 12:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter