Іноземні волонтери, які працюють у Першій гімназії Черкас, отримали відзнаки міського голови

Як інформують у міськраді Черкас, від імені міської влади та міського голови Черкас Анатолія Бондаренка з нагоди Міжнародного дня волонтера сьогодні почесні грамоти отримали іноземні волонтери, які працюють у Першій міській гімназії: Пручняк Наталії з Польщі, Чжао Нан з Китаю та Хенслі Кептен Лі із США. Вручив відзнаки шановним гостям заступник міського голови Ігор Волошин.
Іноземні волонтери, які працюють у Першій гімназії Черкас, отримали відзнаки міського голови

– Волонтерство – це почесна, благородна місія і люди, які стали на цей шлях – заслуговують на повагу. Дякую кожному з вас за ваш вибір, роботу та зусилля, які ви віддаєте людям. В Україні волонтерство особливо активізувалось з початком неоголошеної війни на Сході. І саме завдяки небайдужості наших громадян у ті важкі часи – за відсутності дієздатної армії, спорядження, зброї та всього необхідного – ми зберегли нашу державність, – наголосив Ігор Володимирович.

А також подякував керівництву та педагогічному колективу Першої міської гімназії за їх діяльність у напрямку залучення до співпраці іноземних волонтерів.

– Це приємно, коли є таке міжнародне розуміння і сприйняття одне одного, – відзначив Ігор Волошин

Директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко розповів, що відповідна робота у їх закладі триває вже третій рік поспіль. За цей час вони мали цікавий та корисний досвід роботи з волонтерами з різних куточків світу, які залучались до навчального та виховного процесу. Оскільки доносили до учнів не лише знання про мову, але й культуру та звичаї їх країн. Водночас кожен з них теж лишає в своєму серці частинку України та Черкас.

Приміром, гостю з Китаю Чжао Нан вразив перший сніг у Черкасах. Каже, що скільки снігу побачила вперше. А ось американський волонтер Хенслі Кептен Лі розповів, що з 2007 року працює у складі міжнародних місій в Україні. За цей час здійснив 24 подорожі у різні міста нашої держави, працював у 10 школах.

За його словами, це – неймовірний досвід, усе побачене і пережите стало основою його творів, які – по поверненню до Америки – він переказує вже своїм студентам та учням.
05.12.2019 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter