Підприємцям Черкас нагадують про необхідність взимку очищати прилеглу територію від снігу та льоду

Підприємцям Черкас нагадують про необхідність взимку очищати прилеглу територію від снігу та льоду Управління інспектування Черкаської міської ради заздалегідь розпочало профілактичну роботу з підприємцями щодо підготовки до зимового періоду. Як інформують у міськраді Черкас, про це на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» написав начальник зазначеного управління Станіслав Коломієць. Зокрема, розповів, що кожному з них вручається пам’ятка щодо необхідності прибирання криги та снігу.

Так, згідно з Правилами благоустрою міста Черкаси, затвердженими рішенням Черкаської міської ради від 11.11.2008 року № 4-688, у зимовий період підприємці зобов’язані:

- починати очищення від снігу прилеглої території до їх установи (об'єкту) території одразу після початку снігопаду і виконувати цілодобово, не допускаючи утворення ожеледиці;

- першочергово очищати проходи на тротуарах шириною не менше 1.5 метра, здійснювати посилку протиожеледними засобами, не допускаючи утворення ожеледиці;

- своєчасно очищати дахи, водостічні груби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки, виставити огорожі тротуарів і негайно прибирати скинутий з дахів сніг і лід.

У разі невиконання зазначених вимог, передбачена адміністративна відповідальність, відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (накладення штрафу на громадян від 340 грн. до 1360 гри. на посадових осіб, громадян-суб'єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.).

Тож управління інспектування пропонує заздалегідь вирішити питання щодо наймання прибиральника, який буде здійснювати очищення прилеглої території від снігу.

- У разі потреби піску для посипання території, підприємці можуть звернуться до КІІ «ЧЕЛУАШ» за адресою вул. Бидгощська, 1З та отримати піщану суміш безкоштовно, – інформує Станіслав Коломієць.
14.11.2019 15:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter