В 13 областях України аграрії перекрили траси, протестуючи проти продажу землі

Як інформує Всеукраїнська аграрна рада, 11 листопада аграрії, селяни та активісти у 13 областях України разом із сільськогосподарською технікою масово вийшли на акцію протесту «Ні розпродажу України!». Вони одночасно перекрили дороги у 17 точках на головних автомагістралях країни.
В 13 областях України аграрії перекрили траси, протестуючи проти продажу землі

Аграрії виступили проти цинічних дій влади у питанні земельної реформи. Адже, не зважаючи на обіцянки не приймати жодних законів до широкого суспільного обговорення теми ринку землі, до порядку денного Верховної Ради України було внесено законопроєкт №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Учасники акції вимагали відкликати даний законопроєкт, адже він спрямований на олігархізацію аграрної сфери України. Його норми дозволяють зосередити в одних руках до 210 тис. га земель с/г призначення. І навіть більше: законопроєкт має ряд правових колізій, завдяки яким і ці ліміти можна обійти. Учасники акції закликали владу не приймати жодного закону про ринок землі, доки його положення не будуть вигідними українському суспільству та усім учасникам аграрного ринку, а не лише агрохолдингам, тобто олігархам.
11.11.2019 17:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter