У Черкасах стартував черговий сезон навчального проекту IT Kids

У Черкасах стартував черговий сезон навчального проекту IT KidsУ Черкасах стартував черговий сезон навчального проекту IT Kids. Цього разу в ньому беруть участь півсотні школярів, які протягом трьох місяців учитимуть Scratch, а також HTML і CSS.

Проект уже кілька років реалізують Cherkasy IT Cluster та Черкаський бізнес-коледж за підтримки всеукраїнської мережі клубів кодування Code Club UА.

Протягом двох тижнів реєстрації на участь у проекті IT Kids подалися майже 300 школярів міста. Учасників обрали шляхом тестування.

– Усіх, кому не вдалося потрапити цього року на курс, ми одразу запросили на п’ятий сезон. Реєстрація на 5 сезон буде відкрита з 1 лютого наступного року та триватиме по 28 лютого. Тестування відбудеться 2 березня, – анонсує завідувач відділення інформаційних технологій бізнес-коледжу Владислав Хотунов.

За його словами, хоч напрямки навчання є традиційними для проекту, вони стали дещо складнішими. Окрім того, цьогоріч уперше було створено групу HARD HTML/CSS. У ній навчатимуться діти, які вже мають базовий рівень знань і готові до складніших завдань.

Також особливу увагу у четвертому сезоні присвятять побудові команд. Якщо раніше діти працювали самостійно із менторами, то сьогодні вони об’єднуються у маленькі групи по 2-4 людини.

Ще одна новинка цьогорічного навчання – домашнє завдання. Їхнє виконання дасть учасникам проекту можливість краще засвоїти матеріал.

– Звісно, за невиконання домашнього завдання нікого відраховувати не будемо. Комусь програмування дається краще, комусь важче. Може, в когось узагалі вдома немає комп’ютера. Але таким чином ми даємо змогу дитині знати більше, розвиватися вдома додатково. Якщо вдома в учня виникатимуть питання, вони можуть їх поставити менторами, і ті допоможуть, – запевняє пан Владислав.

Результатом тримісячного проекту стане створення учасниками сайту або додатка, присвячених новорічній тематиці.
07.11.2019 12:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter