У Корсунь-Шевченківському відкрили пам'ятник підпільникам ОУН

За інформацією Департаменту культури та взаємозв'язків з громадськістю Черкаської ОДА, 14 жовтня в День захисника України, у місті Корсунь-Шевченківський біля Спасо-Преображенського храму Православної Церкви України постав пам’ятник підпільникам Організації Українських Націоналістів (ОУН).
У Корсунь-Шевченківському відкрили пам'ятник підпільникам ОУН

ОУНівці «бандерівського» крила Василь Чиснок і Семен Цимбалко, в честь яких його відкрито, загинули в часі Другої світової війни від рук гітлерівських нацистів: Чиснок був розстріляний в урочищі на околиці Корсуня, а Цимбалко – у Бабиному Яру в Києві. При цьому посвята – й іншим учасникам похідних груп ОУН. До речі, Василь Чиснок був керівником похідних груп ОУН(б), які діяли на території сучасних Корсунського та Канівського районів Черкащини…

Один з авторів пам’ятника, корсунчанин Олег Собченко, розповів деякі деталі створення пам’ятника:«Насамперед треба дякувати Мирославу Цимбалку, родичу обох ОУНівців, чиї прізвища викарбувані на камені. Саме пан Мирослав фінансував цей доволі вартісний проект. Вдячність і його друзям з Історичного Товариства Чорних Запорожців (сотник Роман Боровик), за віднайдення історичних даних про діяльність підпілля ОУН(б). За сприяння у історичному пошуку також треба дякувати місцевому краєзнавцю Валерію Ворошилу.

Камінь для стели допоміг придбати Сашко з Коростишева. Хреста різав черкаський скульптор Дмитро Бур’ян, зображення на центральну плиту наносив Владислав Кузів. Кран забезпечив Павло Марченко, бетонні роботи допомогли зробити мої побратими по АТО, ветерани полку «Азов» Анатолій Семененко та Олександр Дем’яненко. Обкладав постамент каменем Володимир Томіленко, деякі допоміжні роботи виконав Степан – помічник при церкві.
17.10.2019 18:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter