У кінці вересня до Умані на Рош-га-Шана чекають на приїзд близько 40 тисяч паломників

2 вересня в ДСНС відбулася зустріч Голови Служби Миколи Чечоткіна із делегацією Держави Ізраїль на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом Держави Ізраїль в Україні Джоел Ліоном щодо забезпечення безпеки під час святкування Іудейського Нового року Рош а-Шана.
У кінці вересня до Умані на Рош-га-Шана чекають на приїзд близько 40 тисяч паломників

Традиційно, до Умані на Рош а-Шана восени прибувають десятки тисяч паломників з усього світу, і це - найбільший єврейський захід у світі за межами Ізраїлю. Саме тому щороку виникає необхідність узгодження всіх заходів щодо гарантування безпеки паломників.

Микола Чечоткін зазначив, що високо цінує конструктивне ставлення Держави Ізраїль до співпраці з Україною в галузі реагування на надзвичайні ситуації та ліквідації їх наслідків.

“Підписана 15 травня 2017 року між нашими країнами Спільна декларація про наміри щодо співробітництва у сфері попередження НС та ліквідації їх наслідків є продовженням двостороннього співробітництва і ми сподіваємося на подальший його розвиток, адже взаємодія між нашими країнами у сфері реагування на надзвичайні ситуації є для нас пріоритетним і актуальним напрямком”, - сказав він.

Микола Чечоткін також підкреслив, що зустрічі щодо безпеки паломництва хасидів до м. Умані вже стали традиційними і свідчать про стабільність і поглиблення співпраці.

Він додав, що за попередніми оцінками у 2019 році, з 23 вересня по 4 жовтня, у заходах візьме участь близько 40 тис. паломників з багатьох країн світу, а найбільш інтенсивне переміщення паломників, буде відбуватися через Київ, Одесу та Вінницю.

“Особлива увага буде зосереджена на організації безпеки паломників в місті Умані. Всі заходи здійснюватимуться у тісній взаємодії з Національною поліцією України, місцевими органами влади, з організаторами заходу та консульством у місті Умані, а також представниками поліції Держави Ізраїль”, - наголосив Голова Служби.

У свою чергу, начальник Управління ДСНС у Черкаській області Віктор Гвоздь представив делегації Держави Ізраїль розроблений з урахуванням минулорічного досвіду План реагування на надзвичайні ситуації, пожежі та події під час паломництва брацславських хасидів до м. Умань, а також зауважив, що заходи з пожежної та техногенної безпеки забезпечуватимуть 114 чоловік особового складу та 26 одиниць техніки зведеного загону ДСНС.

“Працюватимуть стаціонарні пости на пожежних автомобілях, пересувні піші дозори, водолазно-рятувальний пост, а також прикриття основних маршрутів прибуття паломників до Умані постами на спеціальних аварійно-рятувальних автомобілях”, - сказав він.
03.09.2019 12:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter