Учасники обласного етапу гри "Сокіл" ("Джура") пройшлися маршем по центру Черкас

Сьогодні відбулося закриття Х ювілейного (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної «Сокіл» («Джура»). Про це інформують у Черкаській ОДА.

У рамках заходу джури 21 рою зі всієї області урочистим маршем з виконанням козацьких пісень, патріотичних гасел та речівок пройшлися центральною вулицею Черкас від пам’ятника Б.Хмельницькому до пам’ятника Борцям за волю України.
Учасники обласного етапу гри "Сокіл" ("Джура") пройшлися маршем по центру Черкас

Супроводжував ходу роїв-учасників гри військовий оркестр Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля.

Біля пам’ятника Борцям за волю України відбулося урочисте козацьке коло з нагоди закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Пам’ять героїв, які віддали своє життя за Україну джури вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів.

Із завершенням обласного етапу учасників привітала заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Оксана Сімушіна: «Позаду залишилися випробування, конкурси, змагання. Дуже приємно, що грою «Сокіл» («Джура») ви розпочнете свій літній відпочинок. На Черкащині вперше в 2009 році ми розпочали проводити гру «Сокіл» («Джура»). Тому надзвичайно приємно, що сьогодні тут разом зібрався 21 рій з усіх куточків нашої області. Саме головне, що ви взяли з цієї гри – це нові друзі, знайомства, веселі спогади, які ви зможете пронести через все своє життя. Ваші батьки можуть пишатися вами, адже підростає гідне покоління українців». Водночас Оксана Іванівна подякувала керівникам роїв за підготовку джур до змагань.

Кульмінацією урочистості стала церемонія нагородження переможців ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).
11.06.2019 17:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter