В Умані пройшов фестиваль «Уманська писанка-2019»

Як інформують у міськраді Умані, 20 квітня у сквері імені Тараса Шевченка відбувся фестиваль «Уманська писанка-2019», який проводиться у нашому місті за підтримки міcького голови Олександра Цебрія вже третій рік поспіль.
В Умані пройшов фестиваль «Уманська писанка-2019»

Для уманчан та гостей міста була організована цікава фестивальна програма: арт-виставка, виставка-ярмарок великодньої атрибутики, різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих в яких взяли участь заклади освіти та культури, управління праці та соціального захисту населення, громадські організації, майстри декоратнивно-прикладного та ужиткового мистецтва.

Окрасою заходу була презентація скульптур символу Великодня: стилізована писанка, виготовлена із сіна, каркасна писанка, оздоблена яскравими жовтими квітами, всередені якої розміщені маленькі писаночки та експозиція з куркою і крашанками, які презентували співробітники Уманського краєзнавчого музею.
В Умані пройшов фестиваль «Уманська писанка-2019»

Родзинкою заходу стала гігантська Великодня писанка з сакральним змістом, розписана уманськими художниками - викладачами Уманської дитячої школи мистецтв Ганною Юрійчук, Зоєю Шишковською та Мариною Довгань. Заввишки писанка близько півтора метра, у діаметрі – більше метра і вона є справді унікальною, оскільки це повністю авторська робота.


23.04.2019 09:25
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter