У Черкаській області розпочався відбір проектів неурядових організацій

На Черкащині розпочався відбір проектів неурядових організації. Як інформують у Черкаській ОДА, перше засідання комісії з конкурсного відбору соціальних проектів неурядових організацій відбулося в облдержадміністрації.
У Черкаській області розпочався відбір проектів неурядових організацій

Цьогоріч на реалізацію обласної програми розвитку громадянського суспільства на період до 2019 року, в рамках якої проводитиметься конкурс, з обласного бюджету виділили 1,1 млн грн, каже керівник апарату облдержадміністрації, заступник голови комісії Олександр Шабатін.

Обласний конкурс проводять щороку. Він має на меті підтримати суспільно-корисну діяльність, направлену на вирішення чи пом’якшення соціальних проблем, та відбір кращих проектів НУО, спрямованих на розв’язання важливих проблем життєдіяльності області. Взяти участь у конкурсі можуть неурядові організації – благодійні фонди чи громадські організації.

Під час засідання комісія визначила перелік пріоритетних напрямів, відповідно до яких громадські й благодійні організації зможуть подавати проекти для участі в конкурсі, а також ухвалила рішення про проведення конкурсу у 2019 році, а таклож текст інформаційного повідомлення про конкурс.

Так, у 2019 році проекти мають бути спрямовані на:

1) навчання проектному менеджменту та підвищення громадянської активності;

2) соціальну адаптацію внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції та їх сімей на місцевому рівні;

3) діяльність у сфері культури, туризму, популяризацію української мови
і народних традицій;

4) популяризацію екологічного та енергоефективного способу проживання та господарювання;

5) сприяння становленню та розвитку дітей.

Одноголосного вирішили 50 тис. грн спрямувати на проведення щорічного обласного форуму інститутів громадянського суспільства «ГРАНТуємо ЗМІНИ», а 1 млн 50 тис. грн – на конкурс.

Сума фінансування кожного поданого проекту за рахунок бюджетних коштів у будь-якому напрямку – до 100 тис. грн.

Термін виконання проекту – 2019 рік.

Комісія рекомендує подавати не більше 2-х проектів від однієї організації.
18.04.2019 08:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter