У Краєзнавчому музеї Черкас презентували книжку Романа Зіненка «Іловайськ. Війна, якої не було»

Як інформують у Черкаській ОДА, в Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація книги «Іловайськ. Війна, якої не було». Автор книги – доброволець батальйону «Дніпро-1», учасник бойових дій під Іловайськом Роман Зіненко.
У Краєзнавчому музеї Черкас презентували книжку Романа Зіненка  «Іловайськ. Війна, якої не було»

Це – двотомник спогадів солдатів і командирів Збройних Сил України, бійців добровольчих батальйонів, які були безпосередніми учасниками боїв під Іловайськом. Книга присвячена трагічним подіям серпня 2014 року.

За словами автора Романа Зіненка, на сторінках свого твору він вирішив зберегти пам’ять про бої під Іловайськом, без прикрас та домислів. Наразі книга спростовує багато міфів, які вкорінилися у людській свідомості протягом останніх 5 років. Письменник показав долі і характер захисників України у гарячі дні серпня 2014 року. Також на сторінках книги показаний бойовий шлях таких підрозділів як 51 окрема механізована бригада, 93 окрема механізована бригада, добровольчих батальйонів «Кривбас», «Донбас», «Дніпро-1», «Дніпро-2», «Азов», Добровольчого Українського корпусу «Правий сектор» та інших українських частин.

«Моя місія – відкрити для людей імена бійців, які загинули під Іловайськом, які пропали безвісти і про яких досі знали лише рідні», – зауважує Роман.

Учасниця заходу, мати загиблого Героя Тальнівщини Ганна Гапочкіна, висловила слова вдячності Роману Зіненку за книгу, яка з перших уст розповідає про історію нашої держави у найскладніший час.
09.04.2019 17:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter