Цього року в Черкасах заплановано побудувати скейт-парк

Цього року в Черкасах заплановано побудувати скейт-парк Вже цього року у Черкасах побудують скейт-парк. Майже 2,5 мільйони гривень на ці роботи спрямували депутати. Новий об’єкт має з’явитися у парку Європейський, що на Митниці.

Про це у сюжеті UA: Черкаси розповів заступник директора КП «Дирекція парків» Андрій Куча.

- Згідно розпису, кошти на будівництво ми отримаємо у серпні. Та вже зараз будемо запускати процес: проводити зустрічі із проектантами, з людьми, які мають до цього проекту безпосереднє відношення, які вели його протягом цього часу, - говорить Андрій Куча. - Разом із ними будемо визначатися із конкретним місцем, потім - проводити тендер, укладати договори та реалізовувати проект.

За словами активістки Аліни Котолуп, у Черкасах налічується близько 300 представників вуличного спорту. Усі вони не мають місць для тренувань.

- Ми з товаришами приходимо до ОДА, щоб покататися на скейтах, і нам часто кажуть, що тут - не місце, ми заважаємо. На зустрічне питання: «Де нам кататися?» відповіді ніхто не дає. А тут гарна площадка, вдосталь простору, - розповідає черкащанин Владислав Циб.

Аліна Котолуп зауважує, що представники вуличного спорту не мають альтернативи, тому їм потрібен цей скейт-парк.

За словами автора проекту Богдана Мельника, цей об’єкт – не лише суто для спортсменів.

- По-перше, він для батьків, які б привели дитину розважитися, навчитися кататися, по-друге, скейт-парк потрібен для тренувань спортсменів. По-третє, це важливий інфраструктурний об’єкт, на якому можна проводити різноманітні чемпіонати та змагання, - говорить Богдан Мельник.
09.04.2019 15:55
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter