У Черкаській області розпочався проект «Молодь – каталізатор змін»

У Черкаській області розпочався проект «Молодь – каталізатор змін», який має на меті залучити молодь об’єднаних територіальних громад до ухвалення рішень у їхніх селах та містах. Проект втілює ГО «Молода Черкащина» у трьох ОТГ області: Чигиринській, Канівській та Руськополянській. Заходи здійснюються за підтримки програми «U-LEAD з Європою».
У Черкаській області розпочався проект «Молодь – каталізатор змін»

Упродовж березня команда проекту здійснила презентаційні візити до громад-учасників, де анонсувала проект та підписала меморандуми про співпрацю із очільниками ОТГ.

«Історично склалося так, що доступ до управлінських функцій на різних рівнях влади мають переважно чоловіки середнього і старшого віку. Молодь традиційно вважається аполітичною та розглядається скоріше як категорія, що вимагає витрат та завдає проблем, – зазначає координаторка проекту Алла Скрипнік. – ГО «Молода Черкащина» вирішила спрямувати свої зусилля на те, аби виправити цю ситуацію. Ми переконані, що молодь має великий потенціал до креативу, навчання і, врешті-решт, створення позитивних змін у громадах. Досвід свідчить, що молодь стає своєрідним каталізатором змін у тих містах, де існують партисипативні практики залучення цієї категорії жителів до ухвалення рішень. Але здебільшого керівництво громад не має досвіду роботи з молоддю та її залученням до управлінських процесів.

Три об’єднані територіальні громади області – Руськополянська, Канівська та Чигиринська – вирішили приєднатися до програми розвитку партисипативних практик «Молодь громади – каталізатор змін. Наступні вісім місяців життя молоді цих громад буде насиченими та цікавими. За допомогою наших досвідчених експертів, учасники програми дослідять партисипативні методики, щоб на практиці навчитися залучати молодь до участі в розвитку громад, вивчати потреби молодих людей на етапі ухвалення рішень та планування бюджету і заходів.
27.03.2019 09:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter