13 лютого в кінотеатрі "України" відбудеться прем'єрний показ фільму "Чорний Козак"

13 лютого в кінотеатрі "України" відбудеться прем'єрний показ фільму "Чорний Козак" Як інформують у міськраді Черкас, 13 лютого о 16.30 у кінотеатрі «Україна» відбудеться вечірній показ фільму «Чорний Козак». Його режисером є наш земляк, керівник державного історико-культурного заповіднику «Трипільська культура» Владислав Чабанюк.

У рамках кінопоказу запланована зустріч із творчою групою, режисером та виконавцями головних ролей.

Запрошуємо долучитися до заходу всіх бажаючих. Показ фільму – безкоштовний.

Події розгортаються в ХVII столітті в українському селі. Ганна залишилась без чоловіка, бо той пішов на війну. Тепер вона сама господарює та виховує маленьку доньку. Від допомоги залицяльників жінка завжди відмовлялась. Та почали відбуватись дивні речі – щоночі хтось допомагає їй по господарству, виконуючи найтяжчу чоловічу роботу. Звернувшись до місцевої ворожки вдалося з’ясувати, що це Чорний Козак, якого прокляли і він ніколи не бачитиме сонячного світла.

Фентезійний фільм «Чорний Козак» знято за казкою Сашка Лірника «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного Козака й страшне закляття». Кошторис стрічки склав трохи більше 3 млн. гривень. Усе це – гроші волонтерів. Робота над фільмом велася починаючи з 2008 року. Тоді ж почали знімати. Основні сцени відпрацювали у селі Легедзине на Черкащині. Серед тих, хто з’являється в кадрі багато місцевих. Лише виконавиця головної ролі Марина Юрчак – професійна актриса.
07.02.2019 14:30
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter