Мер Канева Ігор Ренькас прозвітував про свою роботу за 2018 рік

Як інформують у міськраді Канева, в міському будинку культури Канівський міський голова Ігор Ренькас звітувався перед територіальною громадою про проведену роботу в 2018 році.
Мер Канева Ігор Ренькас прозвітував про свою роботу за 2018 рік

- Кожен рік має свої особливості, який ставить перед громадою чергові виклики, котрі потрібно долати, - відзначив керманич міста. – Не став винятком і рік, що минає. Так, після прийняття Верховною Радою Бюджету 2018 року стало очевидним, що цього року матимемо проблеми з виплатою заробітної плати вчителям. На жаль, відкритого діалогу з профільними Міністерствами України, які повинні були б забезпечити педагогів належним фінансуванням, у нас не відбулося. Спочатку були запевнення, що в серпні шляхом перерозподілу державної субвенції місту виділять додатковий фінансовий ресурс, який допоможе вирівняти ситуацію. Потім чиновники вищого рівня намагалися звинуватити міську владу у виникненні проблеми. Це викликало ще більшу соціальну напругу та привело освітян до проведення акцій протесту з перекриттям доріг. Однак я вдячний колективам шкіл, що, незважаючи на часткове отримування заробітних плат, вони не зірвали навчального процесу.

Інший виклик – місто взяло на себе фінансування, а це близько 1 млн. грн., на придбання ліків для хворих на діабет.

Варто відмітити, що на особистих прийомах у міського голови протягом 2018-го побувало майже 600 осіб, надійшло майже 700 звернень. Збільшилась кількість звернень на Урядову «гарячу лінію» - майже 120.

- На всі ці звернення потрібно було реагувати, відшукувати шляхи вирішення проблем, які хвилюють людей, - пояснив І.Ренькас. - Нам вдалось відремонтувати міські дороги і прибудинкові території площею більш як 20 тис. м2, надати матеріальну допомогу на суму майже 500 тис. грн., встановити близько 200 ліхтарів вуличного освітлення, виконати ремонтні роботи в помешканнях двох ветеранів ІІ Світової війни та багато іншого.

Загалом кількість ліхтарів по місту сягає до 2,5 тисяч. Утім, на цьому влада не зупиняється. Уже розроблено проекти освітлення історичних мікрорайонів Канева: Монастирок, Бесарабія, Ісковщина.

- Окрім того, ми стали вкладати кошти міського бюджету в модернізацію збору сміття і сміттєзвалища. Тільки в цьому році виділино більше мільйона власних коштів на придбання сміттєвоза, завершення будівництва лінії електропостачання та розробку проекта реконструкції сміттєзвалища, - говорить міський голова. - КП «Управління ВКГ» з допомогою міського бюджету отримало дозвіл на видобуток води протягом наступних 20 років. Залучаючи кредитні ресурси, підприємство придбало багатофункціональний трактор за 1 млн.грн. Це дасть можливість більш оперативно вирішувати питання поточних ремонтів мереж і працювати на перспективу. На базі комунального підприємства теплових мереж створено комунальну енергосервісну компанію.

За словами Ігоря Ренькаса, зрілість будь-якої влади можна оцінювати по відношенню до літніх людей і дітей.

- Виконавчий комітет постійно тримає в полі зору і допомагає учасникам АТО, ветеранам Другої світової війни... Ми конструктивно співпрацюємо із спілкою ветеранів Афганістану, із ліквідаторами аварії на Чорнобильській АЕС, - відзначає керманич міста. -Цього року було виділено двокімнатну квартиру для сім’ї учасника бойових дій О. Дядюна та виділили 300 тис. грн. для Р. Бодасяна, який придбав квартиру у Каневі. За 10 місяців 2018 року передано у власність земельні ділянки 8-ми учасникам АТО, для семи учасників АТО надано дозвіл на розробку землевпорядної документації. В значній мірі вирішені питання соціального захисту захисників України. В такому ж руслі ми продовжуватимемо роботи і в наступному році.

Як відзначив очільник Канева, залучаючи різні джерела фінансування, наполегливо працював виконавчий комітет й над поліпшенням матеріальної бази освітянських закладів. Таким чином в ЗОШ №1 завершено заміну вікон і дверей. В СШ №6 замінено майже половину площі вікон. Здійснено капітальний ремонт спортивного залу ЗОШ №4. До того ж близько 1,5 млн. грн. виділено з міського бюджету на поточні ремонти приміщень і корпусів шкіл і дитячих садків.

Кінець року для місцевої влади запам’ятався ще й приєднанням Яблунева до Канева та утворенням Канівської ОТГ.

- Особлива подяка жителям Яблунева, що повірили в нас, пройшли через низку випробовувань і твердо відстояли власне право об’єднатись з Каневом. Сьогодні ми маємо дещо невизначений перехідний період, однак я переконаний, що саме разом ми будуватимемо майбутнє наших дітей і онуків, - підсумував Канівський міський голова І.Ренькас.

Користуючись нагодою, жителі Канева мали змогу поставити свої питанню очільнику. Цікавились канівці будівництвом велодоріжки на набережній міста.

- Аби втілити проект в життя, необхідно проводити геодезичну «зйомку» територій від СШ №6 до нижнього парку Шевченківського національного заповідника, що на сьогодні досить недешево, - пояснив І.Ренькас. - Проте я вірю, що фінанси ми відшукаємо і велодоріжка в Каневі буде!

Також порушувалися питання щодо відкритих колодязів, безпритульних собак, роботи громадського транспорту, реформи децентралізації тощо.
18.12.2018 09:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter