На день Незалежності в Черкасах відбувся спортивний фестиваль

Як інформують у міськраді Черкас, 23-24 серпня у місті відбулося безліч заходів у рамках спортивного фестивалю. Для його відвідувачів на трьох локаціях – пляжі «Казбетському», у Долині троянд та на Центральному стадіоні – влаштували майстер-класи, змагання, видовищні покази та розіграші тематичних подарунків. Загалом тут презентували понад 30 видів спорту.
На день Незалежності в Черкасах відбувся спортивний фестиваль

«Ми стали ще на крок ближче до перетворення Черкас на спортивну столицю. Ми провели День Незалежності у спортивному форматі та в стилі здорового способу життя, бо наша Незалежність тримається лише на нашій силі! – сказав заступник міського голови Юрій Ботнар, який ініціював проведення такого фестивалю. – Сподіваюсь, що віднині цей захід стане традиційним відзначенням Дня Незалежності, а для черкасців найбільше національне свято буде міцно асоціюватися зі спортом і здоровим способом життя!».

Центральною подією фестивалю стало встановлення нового рекорду України з найтривалішого безперервного футбольного матчу, із якого, власне, й стартував фестиваль.
На день Незалежності в Черкасах відбувся спортивний фестиваль

Історична гра розпочалася 23 серпня о 19.00, а завершилася – через 24 години. До цілодобового матчу долучилося 1174 жителі. Їхній вік, стать чи фізична підготовка для участі не мали значення. Наймолодшим гравцем став 8-річний Олександр Дорошенко, найстаршою ж виявилася 72-річна Любов Наритнік.

Наступного дня на пляжі «Казбетському» містянам продемонстрували веслування на човнах, байдарках, каное та сапбординг. А ще – тут відбувалися змагання з пляжного волейболу та анімаційна програма для дітей. Спробувати себе в цьому могли всі охочі.

Пообіді «цікавинки» для жителів та гостей Черкас підготували в Долині троянд. Тут продемонстрували стрільбу з пневматичною зброї, з лука, фехтування, велоспорт. Для найменших розгорнули лабіринти та влаштували спортивні естафети. Своєю майстерністю відвідувачів вражали й гімнасти.
На день Незалежності в Черкасах відбувся спортивний фестиваль

Тим часом на майданчиках Центрального стадіону проходили змагання з кросфіту, армреслінгу, гирьового спорту, командні бої 5х5. Усіх охочих тут навчали азам різних видів боротьби (як-то: бокс, дзюдо, кікбоксингу, тхеквандо), грі в шахи й шашки, спортивним і народним танцям.

Чемпіони з різних видів спорту перед головною сценою фестивалю розігрували серед гостей сертифікати на персональні тренування з ними.

Відомий у Черкасах та Україні танцівник і спортсмен Максим Оробець підготував для гостей свята танцювально-розважальну програму.

Закрили фестиваль святковим концертом за участю гуртів «Сонце В Кишені», ХАС, GG Гуляйгород та DILEMMA.
27.08.2018 17:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter