Троє черкащан сплатили всі борги по аліментам, щоб мати можливість користуватися мисливською зброєю

Троє черкащан сплатили всі борги по аліментам, щоб мати можливість користуватися мисливською зброєю За повідомленням Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, троє жителів Черкащини сплатити аліменти після того, як їх обмежили в праві користування зброєю відповідно до закону про посилення відповідальності неплатників аліментів, що набрав чинності 6 лютого цього року. Ще один мисливець вирішив продати рушницю.

Про це говорилося на спільній нараді Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з представниками поліції, служби пробації та прокуратури щодо результатів роботи закону «Чужих дітей не буває».

Станом на сьогодні троє черкащан сплатили борг і повернули собі право на користування зброєю, один позбувся рушниці, троє обмежені в праві користування і повинні зберігати зброю лише в сейфі, ще 6 жителів різних районів Черкащини найближчим часом попрощаються зі своїм дозволом на користування зброєю.

Нагадаємо, що законом «Чужих дітей не буває» передбачено встановлення тимчасового обмеження у праві виїзду за кордон, користування транспортними засобами, зброєю та у праві на полювання для тих неплатників аліментів, які заборгували своїм дітям кошти за 6-ть і більше місяців. По кожному пункту ДВС області винесено близько 6 тис постанов.

– Практика показує, що закон реально працює. З початку року державними виконавцями області вже стягнуто 73,1 млн грн. на користь більш ніж 16 тисяч дітей. Половину цієї суми вдалося стягти саме завдяки дії цього закону. Для порівняння, за весь минулий рік в області було стягнуто 53,3 млн грн аліментів, – підсумував начальник Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Олександр Свіренюк.
22.08.2018 12:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter