Черкаська облрада: Що встигли розглянути депутати на вчорашній сесії

Як інформують у Черкаській облраді, 2 березня розпочалося пленарне засідання двадцять першої сесії обласної ради сьомого скликання.

Вів його голова обласної ради Олександр Вельбівець.

Головуючий оголосив повідомлення про зміни в керівництві фракції ВО «Свобода» в обласній раді. Відтепер організовуватиме роботу фракції депутат Олександр Лошков. А на засіданнях президії обласної ради фракцію ВО «Свобода» буде представляти депутат Сергій Воронов.
Черкаська облрада: Що встигли розглянути депутати на вчорашній сесії

Далі депутатам було надано час, передбачений регламентом, для оголошень, заяв і звернень від фракцій політичних сил і позафракційних. Таким правом скористалися Костянтин Омаргалієв, Олександр Коваленко, Юрій Ботнар, Сергій Воронов, Володимир Костюченко, Микола Булатецький, Валентина Коваленко, Володимир Копійченко та інші.

Окремі із звернень було запропоновано включити до порядку денного сесії.

Після його ухвалення депутати обласної ради, як і планувалося, розглянули першим питанням звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Генерального прокурора України Луценка Ю.В. та в. о. голови Держгеокадастру Колотіліна О.К.

Суть його зводилася до того, щоб прискорити внесення змін до Земельного кодексу України в частині повернення повноважень органів місцевого самоврядування розпоряджатися землями державної власності за межами населених пунктів; провести комплексну перевірку діяльності керівництва Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області; скасувати розпорядчі документи з надання земельних ділянок щодо яких допущено порушення чинного законодавства України, а також звільнити з посади начальника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Ольгу Залогу та вжити заходи щодо притягнення інших винних осіб до відповідальності тощо.

Голосування було результативним – проект рішення, яким ухвалено звернення, підтримали 53 депутати.

Потім вони окремим блоком розглянули питання управління майном. Серед питань, що знайшли підтримку, – надання дозволу ЧОКП «Фармація» на передачу в оренду майна; часткове звільнення від сплати надходжень від орендної плати на 2018 рік; затвердження Порядку проведення конкурсу на право оренди майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; внесення змін до кодів видів економічної діяльності суб’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області; надання дозволів на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); передачу виробів медичного призначення та деякі інші.
Черкаська облрада: Що встигли розглянути депутати на вчорашній сесії

Після дискусії підтримано рішення про Програму приватизації об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Черкаської області, що перебувають у сфері управління обласної ради, на 2018-2019 роки.

Депутати також ухвалили рішення про Програму економічного і соціального розвитку Черкаської області на 2018 рік та програму зайнятості населення Черкаської області на 2018-2020 роки.

Результативними були голосування за внесення змін до низки обласних програм та рішень обласної ради.

Потім депутати ухвалили зміни до рішення обласної ради від 22.12.2017 № 19-22/VII «Про обласний бюджет на 2018 рік»; у додаток до рішення обласної ради від 25.06.2015 № 41-1/VІ «Про перспективний план формування територій громад Черкаської області» та надали погодження Чорнобаївському КП «Виробниче управління житлово-комунального господарства» у користування ділянок надр з метою геологічного вивчення, розробки питних підземних вод Чорнобаївського родовища.

На жаль, потім окремі депутати покинули сесійну залу і через відсутність кворуму в роботі пленарного засідання оголошено перерву.

Відновиться робота сесії обласної ради у вівторок, 6 березня 2018 року.
03.03.2018 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter