Міськрада Черкас підписала меморандум про співпрацю с мобільним оператором Vodafone Україна

За інформацією міськради Черкас, 26 лютого Черкаська міська рада та мобільний оператор Vodafone Україна підписали Меморандум про співпрацю в напрямку створення сприятливих умов для соціального, економічного та культурного розвитку міста Черкаси. Домовленість передбачає відкриття інноваційного туристичного маршруту в рамках проекту Vodafone Smart Routes.
Міськрада Черкас підписала меморандум про співпрацю с мобільним оператором Vodafone Україна

Документ підписали міський голова Анатолій Бондаренко та технічний директор Vodafone Україна (регіон Центр) Сергій Скрипніков.

У Меморандумі визначено зобов’язання сторін щодо підготовки, запуску та підтримки туристичного маршруту, а ще – передбачено розвиток співпраці в залученні інноваційних технологій для розвитку туристичної інфраструктури міста.

«Подібні проекти – це ще одне підтвердження соціально відповідального бізнесу і є прикладом спільного намагання влади та бізнесу робити корисні й цікаві речі для громади, розвивати своє місто», – зауважив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

«Впевнений, що співпраця буде успішною і ми зможемо реалізувати ініціативи, які покращують якість життя, роблять міста розумними і зручними для гостей і городян. Завдяки проекту Vodafone Smart Routes сучасні інформаційні технології, зокрема, послуги 3G та 4G інтернету, допомагають розвивати інформаційну інфраструктуру українських міст та покращувати їх туристичну привабливість», – додав технічний директор Vodafone Україна, регіон Центр, Сергій Скрипніков.

Розумна туристична стежка у Черкасах доповнить карту інноваційних міських маршрутів Vodafone Україна – Vodafone Smart Routes.

Черкаси стануть шостим містом на мапі проекту. Подібні маршрути уже є у Полтаві, Чернівцях, Херсоні, Ужгороді, Львові та користуються неабиякою популярністю серед туристів та місцевих мешканців.

Усі маршрути прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршрутах встановлюються безпосередньо біля пам'яток, а стрілки вказують шлях до наступної локації.

Під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об'єкта – площі, будинку, пам'ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовані інші QR-таблички.

Нині в Черкасах для створення розумного туристичного маршруту розглядають понад 30 архітектурних пам’яток. Серед них – Блакитний палац (колишный готель – "Слов’янський" на Хрещатику, 229), особняк Щербини (із 1978 року тут знаходиться Палац одружень), Перша міністерська чоловіча гімназія (зараз тут розмістилося музичне училище імені С.С. Гулака Артемовського), Будинок Летичевського (сьогодні це Будинок жалоби на бульварі Шевченка, 155), Казенний винний склад (зараз це один із корпусів Черкаського політехнічного технікуму на вулиці Надпільній, 226) тощо.
26.02.2018 14:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter