Черкаський виконком затвердив вимоги до перевізгників та оприлюднив маршрути, які виносяться на конкурс

Черкаський виконком затвердив вимоги до перевізгників та оприлюднив маршрути, які виносяться на конкурс Як інформує Інфоміст, Черкаський виконком затвердив перелік міських автобусних маршрутів, що виносяться на конкурс.

Учасники конкурсу повинні використовувати лише автобуси, що відповідають вимогам стандарту з екологічної безпеки ЄВРО-4. Також усі автобуси мають бути пристосовані для перевезення людей з інвалідністю.

Мінімальна пасажиромісткість для автобусів на маршрути № 6,7, 8, 9, 13, 14, 21, 24, 27, 31, – передбачена в кількості 50 осіб; для маршрутів 20, 22, 25, 26, 28, 30, 33 – мінімальна місткість – 90 осіб; для № 2 – 40 осіб.

Також в рішенні вказано необхідну для кожного маршруту кількість автобусів, наявність резервних машин та розклад роботи.

На виконкомі з голосу були внесені зміни до проекту договору з майбутніми переможцями конкурсів.

Зокрема, за пропозицією заступника міського голови Людмили Бордунос, прописано обов’язок зупиняти автобуси на всіх зупинках громадського транспорту. Якщо це не буде виконуватися, то можуть бути застосовані санкції у вигляді штрафу. За пропозицією директора департаменту фінансів Наталі Джуган, додано пункт, що зобов’язує перевізників щоквартально подавати звіти по кількості працюючих.

Дата проведення конкурсу наразі невідома, проте буде призначена спеціально створеною комісією, ймовірно, протягом кількох найближчих місяців.
15.02.2018 15:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter