Черкащани просять міськраду не допустити будівництва на перехресті вулиць Можайського й Лісової

Черкащани просять міськраду не допустити будівництва на перехресті вулиць  Можайського й Лісової Завадити можливому будівництву землі житлом на перехресті вулиць Можайського й Лісової просіки просять тамтешні мешканці. Як інформують у міськраді Черкас, із таким зверненням люди прийшли 10 листопада до сесійної зали. Натомість мер Черкас Анатолій Бондаренко запевняє: уже дав необхідні доручення департаменту управління справами та юридичного забезпечення.

Земельна ділянка, про яку йде мова, ще в 2007 році була передана в оренду на 49 років приватному підприємству «Дніпробуд-Центр». Нині ж ця компанія, скаржаться місцеві жителі, має намір забудувати її таунхаусами. У зв’язку з цим люди просять міського голову звернутись до суду з позовом про розірвання договору з цим підприємством.

– Нині на цій землі росте понад 400 дерев. Це добре впливає на екологію нашого мікрорайону, оскільки поруч проходить велика транспортна артерія. А дерева очищають повітря від вихлопних газів, – сказала звернулася до депутатів представник ініціативної групи Лідія Бережна. – Це «легені» всього нашого міста.

Зі свого боку, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко повідомив, що вже дав доручення департаменту управління справами та юридичного забезпечення вивчити цю проблему.

– Жодних питань про забудову цієї землі не стоїть. Натомість нам треба добре розібратися в ситуації та визначитися, яким шляхом ми зможемо забрати назад у власність цю ділянку, – зауважив мер. – Ми завжди стоятимемо на боці закону й працюватимемо, передовсім, в інтересах людей.

Між тим, як повідомив під час сесії директор департаменту архітектури та містобування Артур Савін, за новим Генеральним планом Черкас у цій частині міста передбачена паркова зона.
13.11.2017 17:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter