У черкаських медіа коментаторів-жінок у 4-6 разів менше, ніж чоловіків, - моніторинг

Як інформують у Черкаському прес-клубі, за період моніторингу (1-31 серпня 2017 року) було досліджено 1501 публікацію у 5 електронних виданнях («Прочерк», «Провінція», «Zmi.ck.ua», «Дзвін», «Про Головне») та 555 публікацій у 5 друкованих щотижневих ЗМІ («Вечірні Черкаси», «Акцент», «7 Днів Черкаси», «Нова Доба», «Черкаський край»).

Моніторинг проводився у 10 визначених тематиках: політика, економіка / бізнес, освіта / наука, культура, спорт, війна, волонтерство, медицина, розваги, інше (переважно ДТП, кримінальні хроніки). Його метою було виявити, в публікаціях на які теми переважають жінки і чоловіки, а також виявити рівень гендерної чутливості черкаських медіа, порівнявши дані лютневого і серпневого моніторингів.
У черкаських медіа коментаторів-жінок у 4-6 разів менше, ніж чоловіків, - моніторинг

У друкованих ЗМІ загальна частка експерток і героїнь у 4 рази менша, ніж експертів і героїв: експерток – 24%, героїнь – 19%.

Як експертки жінки найчастіше фігурували в матеріалах на розважальну тематику / відпочинок – аж 67%, медичну – 41% і освітню – 39%. Думку чоловіків найчастіше запитували, коли писали про політику, економіку, спорт і війну.
16.10.2017 10:50
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter