Міська влада Черкас забрала у Черкаської облради два гуртожитки

Міська влада Черкас забрала у Черкаської облради два гуртожитки Мешканці двох відомчих гуртожитків на вул. Вернигори, 15 та бульв. Шевченка, 276, що в Черкасах, отримали можливість покращити умови свого проживання. А в перспективі – й приватизувати власні кімнати. Першим кроком до цього стало нещодавнє рішення міської ради про передачу у власність територіальної громади міста гуртожитків та зовнішніх інженерних мереж Черкаської обласної ради по бульв. Шевченка, 276 та вул. Вернигори,15.
Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Людмила Зарічна розповіла, що зазначені гуртожитки донині перебували на балансі комунального підприємства «Черкасижитлосервіс» Черкаської обласної ради. Але балансоутримувач впродовж багатьох років не виконував взяті зобов’язання щодо утримання цих об’єктів у належному стані. І, як наслідок, на сьогодні мешканці гуртожитків по бульв. Шевченка, 276 та вул. Вернигори, 15 змушені відчувати цілий ряд комунальних незручностей.
– Заручниками ситуації, на жаль, стали сотні черкаських родин, які були змушені самотужки вирішувати питання щодо утримання своїх гуртожитків. На прохання мешканців гуртожитків, ці об’єкти разом із зовнішніми інженерними мережами передали на баланс міста.
Тепер гуртожитком на бульв. Шевченка, 276 в подальшому опікуватиметься КП «Придніпровська служба утримання будинків». А гуртожитком на вул. Вернигори, 15 – КП «Соснівська служба утримання будинків». Зовнішні мережі цих двох об’єктів передадуть на баланс: теплопостачання – КП «Черкаситеплокомуненерго», водопостачання і водовідведення – КП «Черкасиводоканал», газопостачання – ВАТ «Черкасигаз».
У перспективі мешканці цих гуртожитків зможуть оформити право власності на своє житло та створити об’єднання багатоквартирних будинків, аби бути справжніми господарями у своїх оселях. Про це розповіли у Черкаській міській раді.
12.09.2012 16:10
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter