У черкаській Галереї народного мистецтва відзначили переможців конкурсу «Єдина родина – сильна Україна»

Талановиті та ідейно натхненні дітлахи з усієї Черкащини зібрались у Галереї народного мистецтва. Як інформують у Черкаській ОДА, там їх відзначили подарунками та подяками за перемогу в конкурсі «Єдина родина – сильна Україна». Його організували за ініціативи громадської організації «Mezha.ua» при підтримці обласної державної адміністрації. А приурочили до Дня Соборності України.

У своїх роботах, виконаних різноманітними техніками, діти змогли передати палку любов до України, символіку, традиції, втілені у великій кількості образів.
Як повідомив голова громадської організації «Mezha.ua» Олександр Тимошенко, кращих обирали серед 154 робіт. У чотирьох вікових категоріях від 6 до 17 років визначали переможців у двох номінаціях: декоративно-прикладне та образотворче мистецтво. Роботи виконано в різних стилях. Тут і бісероплетіння, і тарцювання, і квілінг, і моделювання та ін. Відтак обрали 33 переможці.
У черкаській Галереї народного мистецтва відзначили переможців конкурсу «Єдина родина – сильна Україна»

– Діти працювали над роботами близько місяця, і це в час карантину, – розповів Олександр Іванович. – Тож ми трішки побоювались, аби не зірвалось. Однак усе вдалося. Такий конкурс відбувся вперше, та ми сподіваємося він стане традиційним.

– Приємно, що ви сприймаєте єдину родину, нашу країну, через призму своєї сім’ї, – сказав перший заступник голови Віталій Коваль, звернувшись до малечі. – Це видно фактично в кожній роботі. Наші українські землі споконвічно поєднані традиціями, культурою, віруваннями, надбаннями, сприйняттям та баченням власного майбутнього. Ви ж і є наше майбутнє. І саме вам розбудовувати в подальшому Україну. А в цих творчих роботах ви показуєте, втіленням чого вона є для вас.

Серед тих, хто нагороджував дітей, були й атовці, зокрема учасники оборони Донецького аеропорту, які, між тим, є членами ГО «Mezha.ua».
24.01.2017 16:20
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter