Свято-Михайлівський кафедральний собор відсвяткував 20-ту річницю з дня створення Черкаської єпархії Української православної церкви

Свято-Михайлівський кафедральний собор відсвяткував 20-ту річницю з дня створення Черкаської єпархії Української православної церкви
Учора у Свято-Михайлівському кафедральному соборі відбулася божественна літургія з нагоди 20-ої річниці з дня створення Черкаської єпархії Української православної церкви та керівництва нею митрополита Черкаського і Канівського Софронія. Про це повідомили у Черкаській обласній раді.
У своєму зверненні до пастви та гостей владика Софроній розповів про нелегкі часи, в які відбувалось відновлення та зміцнення православ’я в Україні й на Черкащині, зокрема. Він подякував усім мирянам за непохитну віру та духовну підтримку, якою вони надихають його до будівництва нових та відновлення старих храмів.
«Будувати храм – це тяжка справа, а відбудовувати всю єпархію, яка була без віри, без храмів, без належної кількості священиків, – це ще важче», – зауважив Софроній у своїй промові.
Митрополит Одеський та Ізмаїльський Української православної церкви Агафангел від імені митрополита Київського і всієї України Володимира, колег-митрополитів та від себе особисто привітав паству та владику Софронія. Зокрема, він розповів про ті звершення, яких здобув своєю наполегливою та невтомною діяльністю владика Софроній. Так, за проектами митрополита, на сьогодні вже зведено сім храмів. А за 20 років існування єпархії із 64 парафій на Черкащині стало діяти вже більше п’ятисот.
10.08.2012 11:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter