Майбутні черкаські поліцейські розпочали практичні навчання на базі Інституту пожежної безпеки (відео)

Практична підготовка до «Моєї Нової Поліції» стартувала 26 січня у Черкасах. Як йдеться у сюжеті "Громадського телебачення: Черкаси", курсанти оволодівають бойовою зброєю, навичками самооборони та відпрацьовують тактику дій в різних умовах. Навчання проходить на базі Інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. До цього часу курсанти вже опанували близько десяти теоретичних дисциплін. Інструктори також проходили спеціальне навчання:

– Як і всі інструктори, пройшов курси по програмі тактичної підготовки нової поліції. Заняття з нами проводили в Києві діючі поліцейські Америки та Канади, – розповідає Ярослав Бондаренко, інструктор тактичної підготовки. – Разом з нами працюють патрульні поліцейські з Києва, які теж пройшли додаткові заняття і зараз викладають свої практичні навички.

Ярослав Бондаренко вже має три випуски «Моєї Нової Поліції»: у Києві, Харкові та Луцьку. Каже, що черкаські курсанти мало чим відрізняються від інших:

– На початку навчання вони всі однакові, тому що не мають базової поліцейської підготовки або міліцейської, яка була раніше. Тому для них все це нове. Але вже за 9 тижнів занять вони успішно складають іспити, проходять підготовку на достойному рівні.

Майбутні поліцейські Черкас вчилися евакуювати поранених в машину під страховкою озброєних колег. Крім того, правоохоронці пробували зупиняти для перевірки автомобіль-порушник.

– Найскладніше було дотримуватися послідовності дій, не втрачати концентрації і завжди бути пильним, стежити за тилом і за здоров’ям і життям своїх напарників, – каже Євген Шевченко, який проходить навчання у поліції. – Хоч курс навчання і насичений, але реальний для засвоєння, ми з одногрупниками встигаємо все засвоювати та складати іспити. Але якщо ти хочеш стати хорошим поліцейським, ти повинен завжди працювати над собою. Навіть після закінчення навчання потрібно набиратися досвіду уже в період роботи.

Після вивчення кожного предмету курсанти одразу складають іспити. Кому не вдається з першої спроби, має лише одну перездачу. Якщо вдруге не вдається скласти іспит, кандидата відраховують. Лише після успішного проходження повного курсу навчання майбутні поліцейські складуть присягу.

Навчання у Черкасах триватиме до 18 лютого. А на вулиці нові патрульні вийдуть уже наприкінці лютого.

Нагадаємо, що в Черкасах був один з найвищих конкурсів при наборі до Нової поліції – 27 претендентів на 1 місце. Відбір конкурсної комісії пройшли 265 черкащан. П’ятнадцятьох із них узяли в резерв. Серед новобранців – третина жінок.
27.01.2016 08:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter