Ринок на Пастерівський знову перевірятимуть. Цього разу "Черкасистандартметрологія"

Ринок на Пастерівський знову перевірятимуть. Цього разу "Черкасистандартметрологія"Після слів губернатора про контролюючі органи на ринок по вул. Пастерівській почала збиратись нова перевірка.
Незважаючи на нещодавно завершену перевірку ринку, контролюючі органи починають надсилати попередження про нові перевірки. Так, днями «суб’єктам підприємницької діяльності на ринку» було надіслано попередження про проведення перевірки ДП «Черкасистандартметрологія». Незважаючи на те, що ця організація, разом із багатьма іншими, уже перевіряла ринок місяць тому (у рамках реагування на скарги, надходили до органів влади на роботу ринку).
- Ми не проти перевірок, тим більше, що порушень у нас вони не знаходять. Проте нас перевіряють і перевіряють. Попри те, що ми з усіх сил намагаємося довести, що скарги на наш ринок були безпідставними – і перевірки це доводять, - констатував директор ринку Олександр Островський. - Ми розцінюємо цю низку перевірок як намагання шляхом утисків «вижити» підприємців з ринку. Останнє попередження про перевірку надійшло якраз після виступу з приводу нашого ринку голови Черкаської ОДА, який заявив, що «крапкою у цій справі можуть бути лише висновки відповідних контролюючих органів».
Тим часом, підприємці починають отримувати відповіді на свої звернення, направлені до органів влади міста та області з приводу масових перевірок.
На листи людей про неможливість працювати міська влада в особі першого заступника міського голови Віктора Беззубенка відреагувала листом про те, що по вул. Пастерівській у Черкасах дійсно знаходяться торгівельні павільйони, які мають право бути на цій ділянці. А прокуратура області взагалі надала дивно-суперечливу відповідь про те, що «лабораторія ВСЕ №5 по вул. Пастерівській працює у звичайному режимі» та «Вам роз’яснено підстави здійснення перевірок зазначеної лабораторії та відновлення її роботи».
09.07.2012 10:00
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
16:58 11.07.2012 Vktor-Blousov:
В ході перевірки було встановлено 56! порушень вимог чинного законодавства з метрологічного забезпечення суб’єктами підприємницької діяльності. Суть цих порушень полягала в тому, що усі 56-ть суб’єктів підприємницької діяльності незаконно використовували ваги торгівельні китайського виробництва, які не внесені до Державного реєстру, а значить заборонені до використання. Крім того і у самого розпорядника цього ринку (ФОП Островський О.О.) були взагалі відсутні контрольні ваги, що є недопустимим.
В цій ситуації мною були видані 56 приписів, з яких 17- щодо прямої заборони експлуатації ваговимірювальної техніки (для продавців у павільйонах). Сам розпорядник ринку був попереджений про персональну відповідальність у раз неприйняття відповідних заходів реагування на виявлені порушення.
Крім того, він був попереджений про проведення повторної перевірки, яка буде здійснена у липні цього року.