Бондаренко: У Черкасах мобілізують всю наявну техніку для чищення снігу

Бондаренко: У Черкасах мобілізують всю наявну техніку для чищення снігу У Черкасах мобілізують всю наявну техніку для чищення снігу. Про це інформують у міській раді Черкас.

Таке доручення дав на спільній нараді з комунальними службами Черкас міський голова Анатолій Бондаренко.

На сьогодні місто фактично не має тієї кількості техніки, яка може повною мірою та оперативно очистити всю його територію від снігу. Тому зараз терміново задіюється і та техніка, яка перебуває на балансі окремих комунальних підприємств, зокрема, – КП «Черкаситеплокомуненерго» та КП «Черкасиводоканал».

Також на оперативній нараді обговорили можливість придбання містом 1 – 2 одиниць снігоприбиральних машин. Міський голова наголосив, що дотепер у бюджеті не було передбачено жодної копійки на закупівлю відповідної техніки, тож він дав відповідне доручення передбачити ці кошти при прийнятті бюджету на наступний рік.

Приватний підприємець, який виграв тендер по прибиранню міста, має внести зміни до регламенту, згідно яких прибиратимуться не лише центральні вулиці, а й другорядні вулиці та тротуари.

До прибирання міста від снігу – на громадські роботи – залучатимуться й громадяни, які стоять на обліку в міському Центрі зайнятості (сьогодні на обліку перебуває більше чотирьох тисяч людей).

Як підкреслив заступник міського голови Юрій Гончаров – не повинні стояти осторонь цих робіт і підприємці, які використовують під комерційну діяльність зупинки, офіси, магазини, інше майно – згідно з Правилами благоустрою міста саме балансоутримувачі мають забезпечувати належний санітарний стан біля своїх територій. Це стосується і дахів будинків, на яких виникають снігові та крижані брили.

Лише частину з них обслуговують міські комунальні служби, інші – відповідні балансоутримувачі.

За інформацією начальника управління інспектування Олександра Давиденка, лише за вихідні було видано близько ста приписів та складено близько тридцятим протоколів про адмінпорушення власникам у зв’язку з неналежним утриманням прилеглих територій.

Як стверджує пан Давиденко, не виконують свої зобов’язань перед містом саме власники незаконно встановлених споруд.

Доручення розробити та оприлюднити чіткий графік прибирання міських вулиць отримав і департамент житлово-комунального комплексу. На контролі міської влади – належний графік руху міського транспорту.

– Працюємо цілодобово, – наголосив міський голова.
11.01.2016 14:45
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter