У Черкасах запускають унікальний проект для допомоги родинам загиблих у війні на Сході

Цього тижня в Черкасах презентують новий унікальний проект для допомоги родинам, рідні яких загинули в зоні проведення антитерористичної операції. За інформацією міськради Черкас, для кожної такої сім’ї будуть відкриті персональні банківські рахунки. Кошти на них зможуть перечислити з будь-якої точки світу без стягнення відповідної комісії.

Про це повідомив під час прес-конференції міський голова Сергій Одарич.

– Зранку зустрічався з радником Президента України, народним депутатом України Ольгою Богомолець. Я вдячний їй за її активну позицію, серйозні та продумані кроки щодо допомоги нашим військовослужбовцям, – сказав Сергій Олегович. – Йшлося про два напрямки допомоги: передовсім, – це психологічна реабілітація воїнам, які повертаються із зони АТО. Спроби надання такої допомоги, які ми розпочали минулого року, створивши на базі Центру допомоги армії своєрідний психологічний кабінет, залучили фахівців… На жаль, нині він не надто ефективно працює. Найближчим часом буде видано посібник для військовослужбовців, які повернулися з зони бойових дій. Ще один блок питань пов’язаний із соціальним захистом родин загиблих. Є низка цікавих ініціатив, зокрема, механізм надання прямої допомоги родинам загиблих без будь яких посередників.

За його словами, подібний проект буде реалізовано спільно з ПАТ «Райффайзен Банк Аваль». Будь-яка людина й із будь-якого куточку світу зможе перерахувати кошти для допомоги тій родині, якій вважатиме за потрібне. Цьому передуватиме відкриття персональних рахунків для кожної родини, яка втратила рідну людину в зоні бойових дій.

– Банк відмовляється від будь-яких комісійних. Наприклад, якщо ви хочете перерахувати 100 грн., то та родина отримає саме цю суму, – наголосив він. – Загалом цей проект – легальна можливість отримати фінансову допомогу з боку людей, які живуть за кордоном. Наша родина зіштовхнулася із цією проблемою. Моя сестра, що проживає в США, сама надсилає допомогу нашій армії, і організовує збір коштів. І виникає проблема – як легально переслати кошти? Ми знаходили різні способи, які були на межі фолу. А тепер це стане реальністю. І цього тижня ми відповідний проект презентуємо, щоб усі небайдужі могли допомагати сім’ям учасників АТО.
19.05.2015 14:15
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter