Коваль представив нового керівника Канівської РДА Сергія Дубенця

Як інформують у Черкаській ОДА, сьогодні заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль представив громаді Канівського району новопризначеного голову РДА – Сергія Дубенця.
Коваль представив нового керівника Канівської РДА Сергія Дубенця

– Відповідно до розпорядження Президента України № 386, головою Канівського району призначено Сергія Дубенця, – сказав заступник голови Віталій Коваль. – 5 попередніх претендентів на цю посаду проходили всі необхідні процедури, зокрема й спецперевірку в органах МВС і СБУ, проте не були затверджені вищим керівництвом. Сергій Дубенець, відповідно до законодавства, успішно пройшов усі перевірки і по праву може приступити до роботи/

На зібранні були присутні представники територіальних громад, громадських організацій, які висловили різні думки з приводу призначення нового очільника. Деякі намагалися завадити представленню, тож Віталій Коваль запропонував угамувати емоції та вислухати позиції жителів не лише міста Канева, а й безпосередньо району.

Зокрема, частину незадоволених громадян турбувало питання 2 кримінальних справ, до яких, на їхню думку, причетний Сергій Михайлович (про крадіжку бюлетенів під час виборів 2012 року та службової недбалості щодо виділення приміщення для збереження бюлетенів). З приводу цього міжрайонний прокурор Олександр Кожушко зазначив, що ці факти не підтверджені. У зв’язку з відсутністю складу кримінального правопорушення – підозру не оголошено. Інших кримінальних проваджень стосовно пана Дубенця у прокуратурі немає.

На закиди деяких активістів про причетність до «Партії регіонів», Сергій Михайлович зазначив, що це неправда і що це документально можна перевірити. Що ж до свого батька, якому закидають суди над євромайданівцями, новопризначений голова РДА зауважив, що всі судді Канівського міськрайонного суду, без винятку, пройшли перевірку, згідно із законом «Про очищення влади». А за інформацією правоохоронців, батько Сергія Дубенця під час Революції Гідності виносив рішення лише про застосування запобіжного заходу в межах кримінального провадження, відкритого органами МВС за ст. «Хуліганство». Однак ці особи не були учасниками Євромайдану. Більше того – один із них уже відбував покарання за вбивство та шахрайство.

– Я закликаю громадськість до співпраці, до відкритого діалогу, – зауважив Сергій Дубенець. – Впевнений, що, працюючи спільно, ми зможемо розвивати Канівщину. Серед моїх першочергових завдань: допомога родинам учасників АТО, повернення незаконно приватизованих земель, вирішення питання екологічного стану в районі, розвиток туризму тощо. Я готовий працювати відкрито, а ви матимете змогу контролювати.

Представники громад району, зокрема сільські голови, депутати райради, наголосили на тому, що Канівщина ось вже протягом року – без керівника. Район потребує вирішення нагальних проблем. А враховуючи, що молодий і перспективний Сергій Дубенець вже має досвід керівництва, то йому варто надати можливість досягти поставлених цілей і виконати низку важливих для розвитку району завдань – на благо Канівщини.

Так, протягом найближчого часу заступник голови Віталій Коваль дав такі завдання, а саме: провести нараду із сільськими головами (за тиждень); на основі Стратегії розвитку області – 2020 спільно з райрадою розробити програму розвитку району; провести діалог із сільгоспвиробниками; оновити Громадську раду через введення делегованих представників міста, сіл і селищ.

Довідково:

Сергій Михайлович Дубенець народився в Драбівському районі, с. Левченки, 15 грудня 1983 року. Має 2 вищі освіти, за фахом – економіст, юрист. Працював із 2010 року керуючим справами виконавчого комітету Канівської міської ради, має досвід у приватному підприємництві.

Сергія Дубенця призначено головою Канівської районної державної адміністрації Розпорядженням Президента України № 386/2015-рп від 31.03.2015.
02.04.2015 20:05
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter