Жашківський суд зобов`язав заплатити тещі регіонала Колесніченка, яка "напоїла" підлеглу нашатирем, понад 56 тисяч

Жашківський суд зобов`язав заплатити тещі регіонала Колесніченка, яка "напоїла" підлеглу нашатирем, понад 56 тисячКомпенсувати 47 тисяч гривень тещі депутата-"регіонала" Вадима Колесніченка за вимушений трирічний прогул постановив Жашківський районний суд Черкаської області. Окрім цього 69-річній Валентині Македон держава мусить заплатити 7800 гривень на оздоровлення та 1500 гривень моральних збитків.
У 2007 році завідувачка дитсадка "Золотий Ключик" відкоркувала флакон із нашатирним спиртом і вилила його в горло своїй підлеглій – Галині Хрущ. Та потрапила до реанімації. Два суди, які відбулися в Жашкові, визнали Валентину Македон винною. Керівник районного відділу освіти звільнив її з роботи. Жінка три роки була на пенсії. З приходом до влади Віктора Януковича справу направили на розгляд до Звенигородського суду. Там у її діях не побачили складу злочину. Згодом відновили на роботі й компенсували зарплату.
"Я не здивуюся, якщо завтра мене визнають винною і засадять до тюрми", – каже Галина Хрущ.
У Валентини Македон – три доньки. Старша – Наталя – живе в Криму. Середня – Алла – в Жашкові. Найменша Лілія – киянка. Її чоловік – народний депутат Верховної Ради від Партії регіонів 54-річний Вадим Колесніченко.
"Ми зрозуміли, що вибачень від цих людей не дочекаємося, – каже Хрущ. – Мій чоловік заніс заяву в міліцію. Там порушили кримінальну справу. Згодом у Жашкові відбувся суд.
Македон визнали винною і зобов'язали сплатити мені 6 тисяч гривень. Через деякий час вона подала апеляцію. Справу розглядав інший суддя. Висновок – завідуючу знову визнали винною і зобов'язали сплатити 7 тисяч компенсації. Зрештою її звільнили з роботи. Нам призначили іншу завідуючу. Три роки прожили спокійно. У 2010, як тільки вибрали президентом Януковича, вона подала чергову апеляцію. Суд призначили у Звенигородці. Тепер з нею боялися заводитися – всі вже знали, що за птиця її зять. Василівна заявила, що нічого мені не заливала. А горло я попекла від своїх же таблеток. Суд визнав її невинною".
Попри все Галина Хрущ здаватися не збирається. Вона подала апеляцію у Вищий спеціалізований суд. Той скасував вирок Звенигородського суду. Тепер справу розглядає Апеляційний суд Черкаської області.
"Македон мене жодного разу не провідувала. Грошей на лікування не дала й не пропонувала. Дівчата навіть казали їй: "Василівно, так не годиться, треба людину провідати". Вона відповідала: "Я їй нічого не дам, бо в мене є криша". Згодом подзвонила до Вадіка й вихвалялася, що їй нічого не буде", - додала Хрущ.

Юрій Стригун gazeta.ua
28.05.2012 12:40
Якщо знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter